Ei herkille! Karmeat kuvat kärsivästä kissasta muistuttavat yleisestä ongelmasta: "Tiedättekö, miltä näyttää eläin, joka mätänee ulkoa ja sisältä?"

5:31
Mikä saa suomalaiset hylkäämään kissojaan? Videolla haetaan vastausta kysymykseen.

Alavuden seudun Eläintiimi Ry on jakanut Facebookissa karun muistutuksen kaikille kissanomistajille, ettei lemmikiksi otettua eläintä saa laiminlyödä.

Eläintiimi kertoo tyhjentävänsä Alavuksen Hakojärvellä usean kymmenen kissan populaatiota, josta on löytynyt niin huonokuntoinen kissa, ettei vastaavanlaiseen törmää onneksi usein.

Oman onnensa nojaan jätetyn ja karun lopun saaneen kissan omistajaa etsitään nyt kuumeisesti.

– Kissa oli löydettäessä niin kamalassa kunnossa, että vastaavaan ei ihan joka päivä törmää. Tiedättekö, miltä näyttää eläin, joka mätänee ulkoa ja sisältä? Mitä kipua ja kärsimystä menneet kuukaudet sille ovat olleet, Facebook-julkaisussa kirjoitetaan.

Surullinen kertomus on kerännyt nopeasti jo 4600 reaktiota, reilut 400 kommenttia ja 1705 jakoa.

Varoitus: Kuvat saattavat järkyttää 

Sairaan kissan apua anova katse ja ulkonäkö eivät hevin verkkokalvoilta poistu, kertoo eläimen löytänyt hyväntekijä.


Jos kuva ei näy, voit avata sen tästä.


Jos kuva ei näy, voit avata sen tästä.

– Suu täynnä kasvaimia, mätää… tassu halki, turvonnut palloksi ja siitä valui mätää, kovettuneita mätätakkuja ympäriinsä, alapäästä valui joka paikasta mätää… Ei tällaista kerta kaikkiaan saa tapahtua!!! Helevetti sentään, missä on ihmisten inhimillisyys, empatia, maalaisjärki…

Kuten luettelosta päätellä saattaa, kuvat ovat järkyttäviä. Löydetty kissa oli niin huonossa kunnossa, että eläinlääkärin armeliain teko oli lopettaa se.

Yksi monista samassa tilanteessa olevista kissoista

Alavuden seudun Eläintiimi muistuttaa, että kissojen kohtelulta ei saa ummistaa silmiään. Suomessa hylätään vuosittain yli 10 000 kissaa oman onnensa nojaan.


Jos kuva ei näy, voit avata sen tästä.


Jos kuva ei näy, voit avata sen tästä.

– Tämä oli kissa, yksi monista, jotka ovat tuossa tilanteessa vain ja ainoastaan ihmisen vuoksi, Alavuden seudun Eläintiimi muistuttaa.

Yksikään kissa ei tahdo rääkkääjän tai hoidon laiminlyöjän käsiin. Jokaisen ihmisen, joka lemmikin ottaa, on mietittävä, onko hän valmis voittamaan itselleen kissan luottamuksen, arvostamaan saamaansa luottamusta sekä hoitamaan sairastunutta lemmikkiään.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja