Hanna julkaisi koskettavan kuvan – hylätty kissa löysi välittävät ihmiset liian myöhään: "Ei kissarassu jaksanut odottaa"

Kissa ei selviä Suomen kylmenevässä säässä hengissä ilman huolenpitoa. Kesäkissan hylkääjä rikkoo lakia antaessaan entisen lemmikkinsä kuolla julmasti ja pitkitetysti nälkään, kylmään sekä tauteihin.

Hanna Penttisen ystävän talon läheisyydessä pyöri hieman arka, mutta kesy kissapolo, jonka omistaja oli hylännyt. Ihmisiä lähestymään uskaltautunut hylätty lemmikki päätyi majoittumaan pihapiirin leikkimökkiin, sillä sisälle taloon sitä ei voitu ottaa muihin perheen eläimiin mahdollisesti tarttuvien tautien pelossa.

Leikkimökkiin kissalle vietiin ruokaa ja lämmikettä, mutta surullista kyllä, eläinraasu päätyi välittävien ihmisen huomaan liian myöhään.


Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Kissa löytyi perheen pihalla olevasta koirankopista kuolleena päivää ennen suunniteltua eläinlääkärireissua. Nääntyneen kissan takajalasta löytyi seitsensenttinen haava, mutta muita ulkoisia kuoleman mahdollisesti aiheuttaneita vammoja ei löytynyt.

– Se oli todella aliravittu: pelkkää luuta ja nahkaa. Ikä oli arviolta noin kuusi kuukautta ja painoa reilusti alle kilon, kertoo Hanna.

Hannalla itsellään on ollut kissoja lähes koko elämänsä ajan. Hän haluaakin painottaa kissan elävän hyvin hoidettuna helposti 15 vuotta ja olevan yhtä uskollinen lemmikki sekä seuralainen kuin koirakin. Kissaa ei tule ottaa vain suloisen pentuajan vuoksi ja heittää aikuisena luontoon kiertolaisena kuolemaan. Hannalla olikin Facebookissa jakamassaan kuvassa selkeä viesti.

– Kuva kertokoon sulle sen, miten toivoisin sun päättävän päiväsi: palelevana, aliravittuna ja huonokuntoisena. Ehdottomasti ilman pahvilaatikkoa, sitä kun et ansaitse edes arkuksi, kirjoittaa hän Facebook-päivityksessään.

Kuinka kauan asenteiden muuttumisessa kestää?

Päivitys keräsi runsaasti huomiota ja sitä on jaettu jo 1700 kertaa. Kommenteissa käy ilmi huoli siitä, etteivät ihmiset, joiden pitäisi kissan surulliseen kohtaloon vihdoin ja viimein herätä, tule asiaa luultavasti ymmärtämään. Monet kommentoijat ilmaisivat avoimesti inhonsa kesäkissoja ottavia kohtaan.

– Jos tietäisi hylkääjän nimen, melkein tekisi mieli vastaavassa tilanteessa paketoida kissaparka kauniilla lahjapaperilla laatikkoonsa ja laittaa menemään Postin Ovelle-pakettina takaisin hylkääjälle. Saatteena kortti, jossa lukee: ”Unohditte jotain lähtiessänne mökiltä”, kirjoittaa yksi kommentoija.

Kesäkissojen hylkäämisestä on puhuttu vuosikymmeniä, mutta silti Helsingin eläinsuojeluyhdistyksen mukaan kissoja päätyy löytöeläintaloille vuosittain noin 10 000. Kissaa vaivaa maine vähäarvoisena lemmikkinä, josta moni ei ole valmis maksamaan tai pitämään huolta. Mitä tahansa lemmikkiä hankkiessaan tulisi kuitenkin miettiä, onko uuteen perheenjäseneen kykyä sitoutua sen loppuelämäksi. Jos lemmikkiä ei voi pitää, omistajalla on velvollisuus etsiä sille uusi koti.

– Kuinka kauan menee asenteiden muuttumiseen? Olen viimeksi tällä viikolla kuullut ”Saahan niitä uusia ilmaiseksikin” -kommentin, kun sanoin etten halua halua kissani ulkoilevan, ettei jäisi auton alle, kertoo eräs keskusteluun osallistuja.

Hanna muistuttaa, että kissan ulkoilua voi turvata lemmikkinsä leikkaamalla ja turvasiruttamalla. Näin lisääntymisvietti ei vedä kaukomatkoille ja eksynyt reissaaja on helppo löytää.

***

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.