Ei halunnut vanhempiensa tulevan käymään – opiskelijaa syytetään perättömän pommiuhkauksen tekemisestä lentoyhtiölle

6:58
Videolla keskustellaan lentäjien vastuullisesta työstä.

Ranskalaisen opiskelijan väitetään huijaneen lentoyhtiötä pommiuhkauksella, jotta hänen ei tarvitsisi nähdä vanhempiaan. Aiheesta uutisoi muun muassa Independent.

Kansainvälisessä mediassa on viime päivinä herännyt kysymys siitä, kuinka pitkälle nuoret ovat valmiita menemään, jotta heidän ei tarvitsisi viettää aikaa omien vanhempiensa kanssa.

23-vuotiasta miestä on nimittäin Ranskassa syytetty pommiuhkauksen tekemisestä, jotta hänen vanhempansa eivät pääsisi lentämään hänen luokseen.

Independentin mukaan EasyJetin Ranskan sisäinen lento EZY4319 Lyonista Rennesiin joutui kääntymään takaisin pommiuhkauksen takia. Perättömäksi paljastunut uhkaus tuli anonyymin puhelinsoiton kautta.

Lento kääntyi takaisin varatoimenpiteenä

EasyJet vahvistaa Independentille, että 18. tammikuuta lähtenyt lento todella joutui kääntymään takaisin Lyoniin turvallisuuteen liittyvän ongelman takia.

– Kapteeni teki päätöksen vain varatoimenpiteenä. Lentokone laskeutui turvallisesti ja menettelytapojen mukaisesti sitä vastassa oli poliisi ja palokunta. Matkustajat poistuivat koneesta normaalisti ja heille tarjottiin tietoa ja virvokkeita, EasyJetin edustaja kertoo.

Uhkauksen soittajaksi tunnistettiin 23-vuotias opiskelija, joka asuu Rennesissa. Syynä soittoon oli brittimedian mukaan se, ettei mies halunnut lentokoneessa matkustavien vanhempiensa tulevan vierailemaan hänen luokseen.

Mies on nyt viranomaisten hallussa, ja toukokuussa hän joutuu oikeuden eteen. Häntä voi odottaa pahimmillaan 75 000 euron sakot ja viiden vuoden vankeustuomio.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja