Lentoemännän hurja väite: Lentäjät salakatselivat koneen wc-tiloja iPadin välityksellä – haastoi yhtiön oikeuteen

Matkustaja haastoi Southwest Airlinesin ja sen kaksi lentäjää oikeuteen vessassa olleesta kamerasta – kuva näkyi IPadille ohjaamoon 0:40
Lentoemäntä on haastanut työnantajanaan toimivan Southwest Airlinesin oikeuteen.

Yhdysvalloissa Southwest Airlinesilla työskentelevä lentoemäntä on haastanut lentoyhtiön oikeuteen yksityisyyden loukkaamisesta, uutisoi CNN. Kanteen takana on erikoinen tapahtumaketju.

Lentoemäntä Renee Steineker pyydettiin Yhdysvaltojen sisäisellä Southwest Airlinesin lennolla koneen ohjaamoon, sillä koneen kapteenin Terry Grahamin oli päästävä vessaan.
Siviili-ilmailun sääntöjen mukaan lentokoneen ohjaamossa on nykyään oltava aina vähintään kaksi miehistön jäsentä, eikä koneen toista lentäjää, Ryan Russellia siis saanut jättää yksin Grahamin WC-käynnin ajaksi.

Lentoemäntä: koneen ohjaamoon tuli kuvaa WC-tiloista

Steineker huomasi ohjaamossa käydessään iPadin, johon tuli suoraa videokuvaa koneen WC-tiloista. Hän tuohtui ja tivasi Russellilta, mistä moinen johtui.

Russel vakuutti hänelle sen olevan uusi turvatoimi ja sanoi, että se olisi pidettävä ehdottomasti salaisena.

Esimies painosti

Steineker valitti asiasta esimiehelleen, joka oli painostanut tätä vaikenemaan, koska ”kukaan ei käyttäisi heidän lentoyhtiötään enää”, jos asia tulisi ilmi.

Steinekerille ja hänen miehelleen, joka on stuerttina samassa yhtiössä, tehtiin tapauksen jälkeen useita huume- ja alkoholitestejä. He kokivat tämän painostuksena ja myös se on mainittu oikeuskanteessa.

Lentäjät ja yhtiö kiistävät

Lentäjät Graham ja Russel kiistivät myöhemmin, että heillä olisi ollut ohjaamossaan videokuvaa WC:stä välittävä iPad.

Lentoyhtiöstä kerrottiin CNN:lle, ettei heillä ole mitään turvallisuuskäytäntöä, joka edellyttäisi kameran asentamisen WC-tiloihin.

Steineker vaatii nostamassaan kanteessa 50 tuhannen dollarin korvauksia yksityisyyden suojan loukkaamisesta.

Steineker väittää myös, että hänellä on valokuva iPadista, jossa näkyy kuvaa lentokoneen WC-tiloista.

Hän on joutunut pitämään useita sairauslomia tapauksen johdosta ja on ollut huolissaan siitä, onko hänen WC-käyntiään katseltu ja mahdollisesti tallennettu.

Lue myös:

    Uusimmat