Kauhun hetket lentokoneessa – itsetuhoisesti käyttäytynyt matkustaja lukittautui vessaan: "Hän oli järjiltään"

8:24
Miten paljon turvallisuus vaikuttaa matkakohteen valintaan?

Latam Airlinesin lennolla Aucklandista Chileen koettiin kauhun hetkiä, kun itsetuhoisesti käyttäytynyt matkustaja lukittautui koneen vessaan. Tapahtuneesta uutisoi muun muassa Daily Mail -lehti.

Latam Airlines -yhtiön lentokone oli lähtenyt Uudesta-Seelannista Aucklandin kansainväliseltä lentokentältä perjantai-iltana noin puoli seitsemän aikaan kohti Chilen Santiagoa. Tunnin kuluttua kone kuitenkin kääntyi takaisin itsetuhoisesti käyttäytyneen matkustajan takia.

Lehtitietojen mukaan matkustaja lukittautui koneen vessaan. Miehistön jäsenet joutuivat murtautumaan oven läpi, jotta he voisivat estää henkilöä vahingoittamasta itseään.

Kone saapui Aucklandiin kolme tuntia myöhemmin. Matkustaja pidätettiin.

"Hän oli järjiltään"

Yksi lennolla olleista matkustajista oli Andrea Bastos. Hänen poikansa Fabrizio Farra kertoi äitinsä puolesta lennon tapahtumista New Zealand Herald -sivustolle.

– Hän oli järjiltään. Hän ei halunnut mennä, sen jälkeen hän sanoi, että halusikin. Miehistön jäsenten piti murtautua vessaan. Sen jälkeen he raahasivat hänet keittiön puolelle ja yrittivät rauhoitella häntä, Farra kertoo.

Bastos uskoo, että mies oli määrätty karkotettavaksi. Rajavalvonnan esimies Stephanie Greathead kuitenkin vahvistaa Herald-sivustolle, että tämä ei pidä paikkaansa.

– Uuden-Seelannin maahanmuuttovirasto voi vahvistaa, että Chilen kansalainen pidätettiin lennon palattua takaisin Aucklandiin, hän kertoo.

Greatheadin mukaan henkilö oli Uudessa-Seelannissa voimassa olevalla Working Holiday -viisumilla. Hän kertoo, että yksilö pidätettiin Immigration Act 2009 -maahanmuuttolain perusteella.

Matkustajat ymmällään

Farran mukaan hänen äitinsä koki, että matkustajille ei kerrottu tarpeeksi siitä, mitä koneessa tapahtui. Ilmassa vallitsi epätietoisuus. Monet kuulemma tiesivät kuulopuheiden perusteella, mitä tapahtui, mutta henkilökunta ei vahvistanut huhuja.

Matkalla mukana ollut Neusa Röhsig on samaa mieltä. Röhsigin mukaan matkustajat joutuivat viettämään yön hotellissa ja heille järjestettiin myöhemmin korvaava lento.

Poliisi kertoi lauantaina, että mies oli edelleen pidätettynä. Tiedottaja vahvisti News.com.au-sivustolle maanantaina, että viranomaiset eivät ryhdy muihin toimiin.

Lentoyhtiö pyytää anteeksi

Latam Airlines Groupin tiedottajan mukaan päätös paluusta tehtiin matkustajien turvallisuuden varmistamiseksi. Tapahtuneesta ei edustajan mukaan aiheutunut haittaa kenellekään.

– Latam pahoittelee matkustajille aiheutunutta haittaa. Heille tarjottiin hotellimajoitus.

Korvaava lento lähti Aucklandista lounasajan jälkeen lauantaina.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja