Ei enää höyläystä? Jules vannoo hiekkapaperin nimeen – tätä mieltä ovat asiantuntijat

Jules vannoo nyt hiomapaperin nimeen jalkojen sheivauksessa. Asiantuntijat eivät tästä innostu.

Jules-niminen nainen hehkuttaa TikTokissa, kuinka sai säärikarvansa ajettua hiomapaperin avulla. Asiantuntijat tyrmäävät niksin.

Jules paljastaa nähneensä erään naisen kokeilleen kikkaa TikTokissa ja päättäneensä testata sitä itsekin. Hän kokeili hiomapaperia ja kokee, että sen avulla hänen sääristään tuli sileämmät kuin ennen. Hän kertoo käyttäneensä karvanpoistohöylää monta vuotta ja häkeltyneensä hiekkapaperin tehosta.

– Hyvä luoja, ihoni on niin pehmeä. Tämä on mahtavaa – ja toimii! hän ylistää.

Viraalihitiksi muodostuneella videolla on yli 1,8 miljoonaa katselukertaa.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Asiantuntijat tyrmäävät niksin

The Sun kysyi asiantuntijoiden mielipidettä niksistä. Johtava farmaseutti Hussain Abdeh apteekkiketju Medicine Directista ei suosittele kokeilemaan kikkaa.

– Jos käytät hiomapaperia, todennäköisesti karvojen mukana irtoaa myös huomattavan paljon ihoa, hän varoittaa.

Hiomapaperista voi tulla myös haavoja ja naarmuja. Paitsi että lopputulos ei näytä hyvältä, iho tulee alttiimmaksi infektioille. Iho voi esimerkiksi kipeytyä tai kovalla materiaalia hankaamisen seurauksena voi vaurioituneelle ihoalueelle tulla hyperpigmentaatiota.

Abdeh lisää vielä, että metodi ei ole sen tehokkaampi kuin sheivauskaan. Ihokarvat häviävät vain ihon pinnalta, eivät karvojen juurista.

Myös iho-ongelmiin erikoistuneen Cosmedics-klinikan lääkäri Ross Perry varoittaa, että hiomapaperilla sheivaaminen voi aiheuttaa infektion. Jalkojen iho voi kuivaa todella pahasti ja niistä voi tulla kipeät, punaiset ja hellät. Seurauksena voi olla myös karvan juuritupen tulehdus.

Sänki ilmestyi 24 tunnissa

Myöhemmässä videossaan Jules vastasi yleisimpiin saamiinsa kysymyksiin. Hän kertoi sängen ilmestyneen jalkoihinsa noin 24 tunnissa, mikä oli naisen mielestä ihan hyvä suoritus.

Jules myös vakuutti, ettei käyttäisi hiekkapaperia karvanpoistoon intiimialueillaan.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Entä mitä mieltä gynekologi on intiimialueen sheivauksesta? Katso:

Saako intiimialueen karvoitusta sheivata? Gynekologi vastaa: ”ei se ihan kiellettyä ole” 1:24

Lue myös:

    Uusimmat