Mainos

Egyptin armeija myönsi virheen 4-vuotiaan murhatuomiossa: Nimi oli muuttunut asiakirjoissa

Egyptin armeija on myöntänyt tehneensä virheen, kun se tuomitsi 4-vuotiaan pojan murhista elinkautiseen. 

Armeijan mukaan väärä tuomio johtui sekaannuksesta nimissä. BBC kertoo, että pikkupojan nimi Ahmed Mansour Qurani Ali oli lähes samanlainen kuin 16-vuotiaan teinin, joka olisi pitänyt tuomita rikoksista. Asiakirjoihin oli vahingossa kirjattu 4-vuotiaan nimi. Asiasta kertoo armeijan tiedottaja, eversti Mohammad Samir. 

Samir kirjoittaa Facebook-viestissään, että Ahmed Mansour Qurani Sharara on todellinen epäilty. BBC:n mukaan on epäselvää, mitä neljävuotiaalle tapahtuu seuraavaksi.

4-vuotias Ahmed tuomittiin Egyptissä neljästä murhasta ja kahdeksasta murhan yrityksestä elinkautiseen vankeuteen. Hänet tuomittiin poissaolevana. Hänet tuomittiin 115 muun kanssa yhdistettynä vuonna 2014 tapahtuneen Egyptin muslimiveljeskunnan mellakan yhteydessä tapahtuneisiin kuolemiin.

Armeija ei ole vielä kertonut, mikä on virheen myöntämisen jälkeen seuraava askel asiassa. 4-vuotiaan pojan isä on vedonnut lakimiehensä välityksellä Egyptin viranomaisiin. – Vetoan kaikkiin virkamiehiin, jotta saan pitää poikani. He eivät vie häntä minulta. Tämä on epäreilua, Ahmedin isä Mansour Qurani on kertonut Egypt Independent -lehden mukaan. 

Qurani väittää, että hän vangittiin kieltäytyessään luovuttamasta poikaansa poliisille.

– Virkailijat koputtivat oveen ja pyysivät minua luovuttamaan poikani. Kun kieltäydyin, he pakottivat minut poliisiasemalle, Qurani kertoo Dream Satelliten haastattelussa. 

Egyptin tuomioistuin on joutunut kansainvälisen huomion kohteeksi toistuvien kansalaisiin kohdistuvien pidätysten ja salailun takia. Yli 40 000 ihmistä on joutunut pidätetyksi kahden viime vuoden aikana. Egyptin viranomaiset ovat puolustautuneet sanomalla torjuvansa terrorismia maassa. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.