Mainos

Egypti tuomitsi 4-vuotiaan useista murhista elinkautiseen

Egyptin armeijan tuomioistuin on tuominnut 4-vuotiaan useista murhista elinkautiseen.

Egyptiläisen sotilastuomioistuimen mukaan poika on todettu syyllistyneen kahteen murhaan jo 2-vuotiaana. Tämän lisäksi Ahmed Mansour Karnin todettiin yrittäneen kahdeksaa muuta murhaa. Oikeusistuimen mukaan poika on nuoresta iästään huolmatta ehtinyt myös vandalisoida ihmisten omaisuutta ja uhata poliisia. Poika tuomittiin poissaolevana tuomioistuimessa Kairossa. 4-vuotias tuomittiin elinkautiseen yhdessä 115 muun vastaajan kanssa massarikoksista. Asiasta kertoo International Business Times. 

Ahmed Mansour Karnin puolustusasianajaja ilmoitti tuomioistuimelle, että lapsi on virheellisesti joutunut listalle mukaan, eikä hän ole tehnyt kyseisiä rikoksia. Hän vetosi myös pojan syntymätodistukseen, jonka mukaan poika on vasta 4-vuotias. Tuomioistuin ei kuitenkaan poistanut lasta listalta.

– Lapsen syntymätodistus esiteltiin jo ennen kuin valtio turvallisuusviranomaiset lisäsivät hänen nimensä listalle. Tämän jälkeen asia siirrettiin sotaoikeuteen, ja nyt lapsi tuomittiin poissaolevana tuomioistuimessa. Tämä osoittaa, että tuomari ei lue tapauksia, puolustusasianajaja Faisal al-sayd kertoo Jerusalem Postissa. 

Monet ihmiset ovat olleet raivoissaan lapsen tuomitsemisesta oikeudessa, ja asiasta on jo noussut myrsky esimerkiksi Twitterissä. Ihmiset vaativat oikeutta ja kuvaavat Egyptin valtiota hulluksi, naurettavaksi ja täysin korruptoituneeksi. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.