Mainos

4-vuotias poika tuomittiin elinkautiseen useista murhista Egyptissä

Ahmed Mansour Karni on tuomittu neljästä murhasta, kahdeksasta murhan yrityksestä, omaisuuden tuhoamisesta sekä poliisien uhkailusta. Kaikki tämä ennen kuin hän oli edes kaksivuotias. Asiasta uutisoi The Independent.

Egyptiläinen oikeus on tuominnut nelivuotiaan pojan elinikäiseen vankeusrangaistuksen tämän ”tekemästä murhasta”, jonka pojan väitetään tehneen vain yksivuotiaana.

Ahmed oli yksi 115 syytetystä, jotka kaikki saivat samaan aikaan elinkautiset tuomiot samassa oikeudenistunnossa Kairossa. Rikokset tapahtuivat vuoden 2014 alkupuoliskolla.

Neljävuotiaan puolustusasianajaja Faisal al-Sayd kertoi Jerusalem Post -lehdelle, että lapsen nimi lisättiin syytettyjen listaan vahingossa, mutta oikeus ei toimittanut Ahmedin syntymätodistusta tuomarille, jotta pojan syntymävuodeksi olisi voitu todentaa vuosi 2012.

Toinen oikeudessa ollut asianajaja sanoi tapauksen osoittavan , että “Egyptissä ei ole oikeutta”.

– Egyptiläiset oikeuden asteikkoja ei voi muuttaa. Egyptissä ei ole oikeutta. Ei mitään syytä. Logiikka teki itsemurhan ajat sitten. Egypti tuli hulluksi. Egyptiä johtaa joukko mielipuolia, asianajaja kuvaili.

Egyptiä on johtanut militaristinen diktaattori presidentti Abdel Fatah al-Sisi siitä asti, kun Mohammed Mursin vaaleilla valittu hallitus kaapattiin vuonna 2013. Noin 40 000 oppositiota tukevaa henkilöä on tällä hetkellä vankilassa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.