Mainos

Eforessa alkoivat yt-neuvottelut

Efore tutkii neuvottelujen aikana mahdollisuuksia siirtää Saarijärvellä oleva tuotanto yhtiön tehtaille Viroon ja Kiinaan.

Elektroniikkakonserni Efore selvittää tuotannon lopettamista Saarijärvellä. Yhtiö on aloittanut yt-neuvottelut, jotka koskevat arviolta runsasta sataa henkilöä.

Efore tutkii neuvottelujen aikana mahdollisuuksia siirtää Saarijärvellä oleva tuotanto yhtiön tehtaille Viroon ja Kiinaan.

- Emme pysty pitämään kannattavaa tuotantoa Suomessa. Kustannustaso on täällä liian korkea ja lisäksi pääasiakkaamme ovat Kiinassa, joten meidän pitää olla lähellä heitä, toimitusjohtaja Reijo Mäihäniemi perustelee.

Yt-neuvottelujen yhteydessä yhtiö selvittää, mitä toimintoja Saarijärvelle jätetään.

- Esimerkiksi tuotekehitys voisi olla sellainen, koska täällä on siihen merkittävää osaamista, Mäihäniemi sanoo.

Efore aikoo selvittää myös mahdollisuuksia työllistää Saarijärven henkilöstöä yhtiön muilla toimipaikoilla.

Mäihäniemi arvioi, että osa irtisanottavista työntekijöistä joutuu lähtemään loppuvuodesta ja osa jatkanee ensi vuoden puolelle asti. Yt-neuvotteluiden arvioidaan kestävän syyskuulle.

Työntekijät yllättyivät vähennystarpeen suuruudesta

Viime vuoden keväällä Efore irtisanoi Saarijärven tehtaalta noin sata työntekijää. Nyt Saarijärvellä työskentelee 151 henkilöä, joista tuotannossa noin sata.

- Viime vuoden irtisanomisten jälkeen aavisteltiin jotakin tämänsuuntaista, mutta näin rankkaa ei osattu odottaa, pääluottamusmies Eija Hiekkanen sanoo.

Hiekkanen ei vielä tahdo kommentoida työntekijöiden keskuudessa vallitsevia tunnelmia.

- Kuulimme asiasta äsken, ja sitä nyt vasta sulatellaan, Hiekkanen tyytyy toteamaan.

Eforen tehdas on ollut yksi Saarijärven suurimmista yksityisistä työnantajista.

- Kyllä se on kova isku. Tehtaalla on yhä ollut melkoinen merkitys kaupungille, vaikkei enää siinä mitassa kuin aikoinaan. Uusien työpaikkojen löytäminen tulee olemaan vaikeaa, apulaiskaupunginjohtaja Pekka Länsisalo sanoo.

Efore valmistaa elektroniikkaa tietoliikennealan, teollisuuden ja terveydenhuollon tarpeisiin. Yhtiöllä on Suomessa Saarijärven lisäksi toimintaa Espoossa ja Tampereella. Yhtiö työllistää Suomessa kaikkiaan 285 henkilöä. Muut tuotekehitys- ja tuotantoyksiköt sijaitsevat Kiinassa, Virossa ja USA:ssa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.