Patrik Laine vedenjakajalla NHL:ssä – Ismo Lehkoselta tiukka viesti Winnipeg Jetsin suuntaan: "Maailmasta ei löydy sellaista valmentajaa"

Alkava NHL-kausi on monella tavalla poikkeuksellinen. Mielenkiintoisia kysymyksiä ja keskustelunaiheita riittää. C Moren asiantuntija Ismo Lehkonen ja MTV Urheilun toimittaja Marko Leppänen käyvät läpi kiinnostavia teemoja.

Sarjan avausosassa pureudutaan kahteen väittämään: Patrik Laineen asemaan Winnipeg Jetsissä ja suomalaismaalivahtien tilanteeseen pelipaikan huipulla.

Pääkuvan videolla kattavasti Marko Leppäsen ennakkoajatuksia alkavasta NHL-kaudesta!  

Väite: Patrik Laineen olisi aika siirtyä muualle Winnipeg Jetsistä

LEPPÄNEN:
Laineen tilanne on kinkkinen. Hän pitää Winnipegissä asumisesta, mikä on sinänsä jo poikkeuksellinen juttu, mutta asema joukkueessa ei ole hänelle riittävän hyvä. Hän on pelannut suurimman osan ajasta Jetsissä kakkosketjun roolissa, mihin nähden maalimäärät ovat valtavia.

Jos ykkösylivoiman vakioroolia ja ykkösketjun peliaikaa ei löydy, sitten olisi puhtaasti pelillisesti tarkasteltuna parempi mennä muualle. Nyt tosin mielenkiintoista, miten peli sujuu taas Paul Stastnyn kanssa.

LEHKONEN: 
Nyt ei ole kiire. Ei ole oikeastaan väliä, että onko ketjukaverina Stastny, Mark Scheifele, Blake Wheeler tai Nikolaj Ehlers. Jetsillä on kaksi ketjullista kovia jätkiä. 

Maailmasta ei löydy sellaista valmentajaa, joka ei istuttaisi "Patea" ykkösylivoimaan. Nyt kun lyhyellä kaudella on vielä vaikeampaa tehdä täkyjä viidellä viittä vastaan. Nyt on otollinen aika katsoa, että mitä hän tekee. 

LEPPÄNEN:
Ihanteellisessa maailmassa homma menee näin, mutta Laineen kokonaispeliaika on suhteessa jopa vähän vähentynyt viime vuosina. Siitä hänen turhautumisensa varmaankin johtuu. 

LEHKONEN: 
On ollut valmentaja Paul Mauricen tyhmyyttä, että hän on peluuttanut kärkijätkiään puhki. Viikkotasolla he eivät voi jaksaa sellaista. Uskon, että se tulee tasoittumaan tällä kaudella. 

LEPPÄNEN:
Sitä jäämme odottamaan. Pelillinen puoli on sitten vain yksi asia NHL-bisneksessä. Jets haluaisi valtavan kompensaation Laineesta, koska nuorta maaliruiskua ei ihan halvalla irroteta. 

LEHKONEN: 
Kun Seattle Kraken tulee mukaan, NHL:ssä on 31 joukkuetta, jotka haluaisivat Laineen. Hänen laukauksensa on sellainen ase. Vastaava on ainoastaan Aleksandr Ovetshkinilla

Väite: Suomalaismaalivahtien taso on pahasti laskussa

LEPPÄNEN:
Pitää paikkansa. Kultaiset vuodet alkavat olla ohi. Ehkä tilannetta ei kannata pitää katastrofina, vaan suhtautua enemmänkin niin, että unelmavuosien jälkeen nyt aletaan palata normaalitasoon.

Pekka Rinne aloittanee viimeisen kautensa, ja Tuukka Raskinkin parhaat vuodet taitavat olla takana. Nuoren polven veskareista ei ole tulossa vastaavan tason taitureita. Suomen harmiksi varsinkin Venäjä on skarpannut maaalivahtituotannossaan.

LEHKONEN:
En sanoisi, että Raskin ura on laskusuunnassa. Rinne ja Rask ovat kokeneita sotaratsuija, jotka tietävät tasan tarkkaan edellisen vuoden tarinat. He osaavat valmistautua typistettyyn sarjaan, joka voi olal heille eduksi. 

Totuus kuitenkin on, että ne kultaiset vuodet alkavat taittua. Suomesta on ryöstetty maailmalle ne maalivahtivalmentajat, jotka tekivät huippuveskareita. Siitä maksetaan nyt isoa hintaan. 

LEPPÄNEN:
Yksi positiivinen yllättäjä voisi olla Ville Husso, jolle avautunee nyt kakkosveskarin paikka St. Louis Bluesissa, kun Jake Allen on poissa.

LEHKONEN: 
Juuse Sarosta ei kannata liputtaa ulos. Hän tulee olemaan erittäin laadukas NHL-veskari. Nouseeko hän NHL:n kärkikymppiin, sen 3–4 seuraavaa vuotta näyttävät. 

Lehkosen ja Leppäsen väittelyjä NHL-kauden kuumista teemoista julkaistaan MTV Urheilun verkkosivuilla aamuisin aina NHL-kauden starttiin saakka. Ensimmäiset ottelut pelataan Suomen aikaa varhain 14. tammikuuta.

Lue myös:

    Uusimmat