Eeli Tolvanen näkee AHL:n parhaana vaihtoehtona kehitykselleen kohti NHL:ää – "Tämä on vähän tällainen sirkus"

NHL-kutsua odottava Eeli Tolvanen hakee itseluottamusta farmista 6:32

Suomalaisen huippulupauksen Eeli Tolvasen kausi on alkanut AHL:ssä. Maaliahne hyökkääjä hakee uralleen uutta kehitysaskelta kohti NHL:ää maltillisin mielin.

Tolvanen on pelannut Nashville Predatorsin AHL-joukkue Milwaukee Admiralsissa nyt neljä ottelua, joissa 19-vuotias suomalainen on nakuttanut tehot 1+2. Tolvanen avasi maalitilinsä lauantain ja sunnuntain välisenä yönä.

– Tuntuu, että peli peliltä on mennyt parempaan suuntaan. Vähän harmitti, kun parissa ensimmäisessä pelissä ei saanut onnistumisia, mutta nyt se tuli onneksi tuohon kolmanteen peliin. Siitä sai itseluottamusta ja hyvän fiiliksen päälle, Tolvanen toteaa MTV Sportille.

Tolvasen tie vei huiman KHL:ssä pelatun kauden jälkeen NHL:ään viime kevään ratkaisupeleihin. Pelejä NHL:ssä kertyi lopulta vain kolme, eikä pelipaikka auennut Tolvaselle vielä uuden kauden alussakaan. Tolvasen sopimuksessa on pykälä, jonka mukaan hän voi halutessaan siirtyä Eurooppaan kymmenen pelatun AHL-ottelun jälkeen, mutta Tolvanen haluaa pysyä Pohjois-Amerikassa.

– KHL oli hyvä mulle viime vuonna, mutta katseet ovat NHL:ssä ja tämä on lähempänä sitä. Jos sinne haluaa mahdollisimman nopeasti, tämä auttaa enemmän siinä, Tolvanen perustelee.

– Tänne on tultu nyt kehittymään ja oppimaan pelityyliä. Koskaan ei tiedä, milloin kutsu ylös tulee, jos tulee ollenkaan, Tolvanen jatkaa.

Kovasta pelityylistään tunnettu sarja näytti omaa puoltaan sunnuntaina, kun Milwaukeen ja Chicago Wolvesin välisessä ottelussa nähtiin tappelu heti ottelun alussa. Milwaukee hävisi ottelun jatkoajalla lukemin 4-5. Tolvanen merkautti ottelussa yhden syöttöpisteen.

Nashville lähetti Tolvasen AHL:ään totuttelemaan Pohjois-Amerikan pelityyliin ja kehittymään runsaan peliajan myötä. Kalenterivuoden aikana KHL:ssä, NHL:ssä ja AHL:ssä pelannut Tolvanen on päässyt näkemään jo alkukauden aikana, millainen sarja AHL todella on.

– Tämä on vähän tällainen sirkus. Koskaan ei tiedä, minkälainen peli on tulossa. Toisaalta se on ihan kiva. Pääsee heti varpailleen, kun tulee tuollainen mylly heti alussa, Tolvanen sanoo.

– Täällä ei ehkä ole niin taitavia kavereita, mutta he yrittävät sitäkin enemmän. Tämä on ihan hyvä steppi kuitenkin, Tolvanen summaa. 

Lue myös:

    Uusimmat