Mainos

Eduskuntavaalien ennakkoäänestys on alkanut – näin löydät ehdokkaan

Eduskuntavaalien ennakkoäänestys on alkanut tänään aamukahdeksalta. 

Ennakkoäänestys kestää kotimaassa viikon, joten viimeinen ennakkoäänestyspäivä on ensi viikon tiistai. Ulkomailla ennakkoäänestysaika on lyhyempi ja kestää enintään sunnuntaihin asti.

Ennakkoon voi äänestää missä tahansa yleisessä ennakkoäänestyspaikassa kotimaassa tai ulkomailla. Mukana täytyy olla kuvallinen henkilötodistus.

Varsinainen vaalipäivä on ensi viikon sunnuntai.

MTV Uutisten Vaalikoneen avulla on helppo löytää ehdokas, jonka arvot ja ajatukset ovat mahdollisimman lähellä omia.

Vaalikoneeseen on tänä keväänä valittu 33 kysymystä eri aihepiireistä. Kysymyksissä painottuu vaalikauden aikana esiin nousseet aiheet, kuten turvallisuuspolitiikka, maahanmuutto, talouspolitiikka sekä työ- ja perhe-elämä.

MTV Uutisten vaalikoneen kautta äänestäjä saa laajan kuvan ehdokkaista ja puolueista. Kone tarjoaa sopivia ehdokkaita jokaisen kysymyksen jälkeen, ei vain lopuksi, joten ehdokkaisiin pääsee tutustumaan jo kesken vaalikoneen täytön.

Äänestäjä voi samalla vertailla omia ja ehdokkaansa valintoja sekä lukea avoimia vastauksia. Vastauksia pääsee tarkastelemaan myös puoluetasolla.

Vaalikoneessa on suorat linkit ehdokkaiden sosiaalisen median tileihin, kotisivuille sekä esittelyvideoon, mikäli ehdokas on nämä täyttövaiheessa lisännyt. Sekä ehdokas että äänestäjä pystyvät jakamaan MTV:n vaalikoneen tuloksen myös omilla some-tileillään.

MTV Uutisten toimitus kertoo tulevina viikkoina laajasti puolueiden eroja sekä kärkiehdokkaiden näkemyksiä vaalikonevastausten perusteella netissä ja televisiossa.

Kaikki vaaleihin liittyvät uutiset löytyvät MTV Uutisten vaalisivuilta

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.