Mainos

Eduskunta väitteli budjetista

Eduskunta on väitellyt valtion ensi vuoden tulo- ja menoarviosta. Valtiovarainministeri Sauli Niinistö on moittinut erityisesti valtiovarainvaliokunnan vasemmistolaisia jäseniä budjetin kasvattamisesta.
Niinistö ei sulata vieläkään sitä, että eduskunta paisutti hallituksen ensi vuoden budjettiesitystä. Valtiovarainministeri havainnollisti lisäysten suuruutta ottamalla käänteisen esimerkin vuonna -96 tehdyistä budjettileikkauksista.

- Se oli todellinen shokki eduskunnalle. Niiden menoleikkausten määrä oli vain kaksi ja puoli miljardia markkaa. Nyt valtiovarainvaliokunta panee siitä puolet menemään. Ei ne ihan pieniä summia ole, vaikka siltä vaikuttaa.

Kokoomusministeri sivalsi vasemmistolaisia hallituskumppaneitaan.

- On ihan turha osoittaa syytöksiä vain tänne istuntosalin vasemmalle laidalle. Tämä on hallituspuolueiden eduskuntaryhmien yhteinen päätös ja siinä on mukana myös valtiovarainministerin oma puolue, vastasi valtiovarainvaliokunnan jäsen Kari Uotila (vas.).

Etenkin uudet tienrakennusmäärärahat saivat Niinistön kipunoimaan. Hänestä jo nyt on varauduttava suurten ikäluokkien eläköitymiseen.

- Ei kukaan saa eläkettä siitä, että sitten vanhempana kulkee niitä teitä pitkin.

- Ahon aikana painettiin 20 hanketta, yhteensä miljardi euroa. Lipponen ykkösen aikana 20 hanketta ja miljardi euroa ja nyt vasta näiden eduskunnan ajamien hankkeiden jälkeen tämä summa nousee lähelle 700 miljoonaa euroa Lipponen kakkosen aikana, vastasi valtiovarainvaliokunnan varapuheenjohtaja, SDP:n Kari Rajamäki.

- Kyllä minä ymmärrän sen, että Te mielellänne elätte jossakin epätodellisuudesssa, mutta ei kai se koko sosialidemokraattien ryhmää koske, Niinistö hyökkäsi.

- Minusta on suorastaan noloa, että valtiovarainministeri Niinistö käy noin ala-arvoisesti arvostetun valtiovarainvaliokunnan varapuheenjohtaja Rajamäen kimppuun, SDP:n kansanedustaja Jukka Gustafsson, puolusti.

Budjetista on tarkoitus sopia perjantaihin mennessä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.