Mainos

Eduskunnassa odotetaan värikästä keskustelua ministeri Bernerin Finavia-sotkusta

Eduskunta keskustelee tänään tarkastusvaliokunnan mietinnöstä, joka käsitteli Finaviaa ja valtionyhtiöiden riskienhallintaa.

Keskustelusta odotetaan poikkeuksellisen värikästä.

Oppositio on nostamassa esille liikenneministeri Anne Bernerin (kesk.) aseman, vastuun ja toiminnan Finavian johdannaiskauppojen selvittelyssä.

– Kyllä me haluamme kuulla tänään eduskunnan täysistunnossa ministeri Bernerin kuvaus tästä. Sen jälkeen sitten arvioidaan mikä on Bernerin nauttima luottamus SDP:n osalta, toteaa SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne MTV Uutisille.

Finavia teki vuosina 2009-2011 johdannaiskauppoja, jotka aiheuttivat purkuvaiheessa 34 miljoonan euron tappiot. Eduskunnan tarkastusvaliokunta on selvittänyt, ohjasiko Berner ja hänen ministeriönsä Finavian hallitusta asiattomasti niin sanotussa johdannaissotkussa. Mietintö julkaistiin viime perjantaina ja siinä todettiin, että Finavian omistajaohjauksessa ei ole toimittu omistajaohjauksen vakiintuneiden periaatteiden mukaisesti.

Eduskunnan tarkastusvaliokunnan puheenjohtajan Eero Heinäluoma (sd.) toi mietinnön julkistamistilaisuudessa esiin, että omistaja eli tässä tapauksessa ministeriö meni tilintarkastusyhtiö Deloitten pakeille kertomatta siitä yhtiön hallitukselle. Heinäluoman mukaan ministeri toimi omistajaohjauksessa aktiivisesti.

Rinteen mielestä Bernerin puheiden ja tekojen välillä on ristiriitaa.

– Hyvin selkeä tilanne on siinä, että ministeri on toiminut toisella tavalla kuin mitä on aiemmin julkisuuteen kerrottu. Niin liikenne- ja viestintäministeriön kuin ministeri Bernerin toimesta. Hänen rooliaan on yritetty häivyttää taustalle aikaisemmassa keskustelussa ja nyt tämä tarkastusvaliokunnan mietintö ja valtiontalouden tarkastusviraston raportti osoittavat, että hän on ollut hyvin aktiivinen tässä. Toiminut tavalla, jossa on voinut syntyä vahinkoa valtiolle, Rinne toteaa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.