Mainos

Rinne Berneristä Ylellä: Pitää miettiä, onko kansalaisille aiheutettu vahinkoa

Eduskunnan tarkastusvaliokunnan Finavia-mietintö täytyy lukea tarkkaan läpi ja miettiä, onko kansalaisille aiheutettu vahinkoa yhtiöön liittyvissä epäselvyyksissä, SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne sanoi Ylen Ykkösaamussa.  

Rinteen mukaan Finavian tapaus on vakava ja poliittiseen vastuuseen liittyviä kysymyksiä on pohdittava tarkoin.  

– Tämä on hyvin vakava tilanne ja tähän täytyy suhtautua vakavasti ja miettiä tarkkaan, miten poliittinen vastuu tässä toteutuu ja millä tavoin kansalaisille aiheutunut vahinko saadaan korjattua, Rinne sanoi.  
Eduskunta keskustelee tarkastusvaliokunnan mietinnöstä ensi keskiviikkona.  

Tarkastusvaliokunnan perjantaina julkistaman mietinnön mukaan liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin (kesk.) johtaman ministeriön omistajaohjaus syksyllä 2015 ei noudattanut valtion omistajaohjauksen vakiintuneita pelisääntöjä. Liikenne- ja viestintäministeriön näkemys johdannaiskanteiden nostamisesta erosi valtioneuvoston kanslian näkemyksestä.  

Finavia-tapauksen taustalla ovat vuosina 2009-2011 tehdyt johdannaiskaupat, jotka aiheuttivat valtionyhtiölle 34 miljoonan euron tappiot. Syksyllä 2015 Finavian hallitus perui viime tipassa kannepäätökset aiempaa johtoa ja tilintarkastajaa vastaan

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.