Mainos

Sipilä: Bernerillä täysi tuki

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) kertoo, että ministeri Anne Bernerillä (kesk.) on hänen täysi tukensa. Sipilä otti kantaa liikenne- ja viestintäministeriön toimintaan Finavian johdannaisasioissa ja kertoi Bernerin hakeneen ratkaisuja määrätietoisesti.

Valtiontalouden tarkastusvirasto (VTV) julkaisi tänään raportin, jonka mukaan liikenne- ja viestintäministeriö on puuttunut Finavian yhtiön hallituksen toimintaan epäasiallisesti. 

Finavia teki vuosina 2009-2011 johdannaiskauppoja, joista tuli tappiota 34 miljoonaa euroa.

Pääministeri Juha Sipilän mukaan Finavian olisi tullut jättää johdannaiskaupat tekemättä. Hänen mukaansa liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner on hakenut tilanteeseen ratkaisuja määrätietoisesti.

– Semmoisia ei olisi missään tapauksessa pitänyt tehdä. Ministeri on ryhtynyt määrätietoisesti hakemaan siihen ratkaisua.

– Kyllä ilman muuta omistajan on täytynyt puuttua siihen ja vaatia (Finavian) hallitukselta huolellista toimintaa. Hän on vaatinut omistajan edustajana hallitukselta huolellista toimintaa, mutta ei ole ohjeistanut, miten pitää toimia, Sipilä kommentoi.

VTV:n raportin mukaan liikenne- ja viestintäministeriö puuttui Finavian operatiiviseen toimintaan tilintarkastusyhtiön ja Finavian kanssa solmitun sovintosopimuksen valmistelussa ja aiempaan johtoon kohdistuvan vahingonkorvausvaatimuksista luopumisen osalta.

VTV:n mukaan ministeriö ei toimittanut yhtiölle asiantuntijalausuntoja, joissa on puollettu kanteiden nostamista. Ministeriö ilmoitti yhtiölle, että sen ei tule edetä kanteiden nostamisessa. Lisäksi valtio-omistaja oli aloitteellinen sovintoneuvotteluiden aloittamisessa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.