Mainos

Tarkastusvaliokunta kuuli Berneriä Finavia-sotkusta – selvitykset jatkuvat, johtopäätöksiä ei tehty

Eduskunnan tarkastusvaliokunta jatkaa kuulemisia liittyen Finavia-vyyhteen. Tänään kuultavana oli liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk.).

Valiokunnan puheenjohtajan Eero Heinäluoman (sd.) mukaan Berneriä kuultiin yksityiskohtaisesti. Mitään johtopäätöksiä ei vielä kuitenkaan tehty.

– Viime syksy käytiin ihan huolella ja yksityiskohtaisesti lävitse, miten ajattelu on kulkenut ministeriössä, Heinäluoma sanoi kuulemisen jälkeen eduskunnassa.

Valiokunta arvioi parhaillaan valtion lentoasemayhtiö Finavian omistajaohjausta. Käytännössä valiokunta pyrkii selvittämään, ohjasiko Berner ja hänen ministeriönsä Finavian hallitusta asiattomasti niin sanotussa johdannaissotkussa.

Berner: Ministeriö toimi oikein

Berner katsoo edelleen, että ministeriö toimi oikein Finavia-vyyhdessä.

–  Olemme toimineet johdonmukaisesti prosessissa ja katsoneet koko ajan, että valtion edusta pidetään huolta, hän sanoi toimittajille.

2:43

Heinäluoman mukaan valiokunta on saanut jossain määrin uutta tietoa kuultuaan Berneriä ministeriön toimista ja aiemmin viikolla Valtiontalouden tarkastusvirastoa.

Valtiontalouden tarkastusviraston ja Bernerin näkemykset asioiden kulusta poikkeavat huomattavasti toisistaan.

Bernerin mielestä syy tähän on, että hän ja VTV tarkastelevat eri ajanjaksoja. Tarkastusvaliokunta aikoo käydä läpi, miksi käsitykset eroavat toisistaan, sanoo Heinäluoma. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.