Mainos

Eduskunnan menot nousevat 6,6 prosenttia

Menojen kasvu johtuu pitkälti uuden ulkopoliittisen tutkimuslaitoksen menoista. Myös eduskunnan vanhaa puolta ruvetaan remontoimaan.

Eduskunnan vuoden 2007 budjetti nousee 6,6 prosenttia eli hieman yli 111,4 miljoonan euroon. Kasvu johtuu paljolti eduskunnan 100-vuotispäätöksellä perustetun ulkopoliittisen tutkimuslaitoksen menoista.

Kansliatoimikunnan hyväksymässä talousarviossa on 2,15 miljoonan euron määräraha ensi vuoden alussa toimintansa aloittavalle tutkimuslaitokselle. Tästä summasta 1,65 miljoonaa menee toimintamenoihin ja 500000 euroa korvauksena Ulkopoliittisen tutkimuksen säätiölle.

Eduskunnan kanslian määrärahojen kasvu jää kahteen prosenttiin.

Eduskunnan vanhaa puolta ryhdytään remontoimaan vuonna 2007. Peruskorjausohjelma jatkuu pitkälle 2010-luvulle.

Ensi vuoden talousarviossa on 2,3 miljoonaa euroa eduskuntatalon keittiön peruskorjaukseen ja muutostöihin sekä Puhemiehenaukion turvajärjestelyihin.

Eduskunnan 100-vuotisjuhlien toisen vuoden menoihin on varattu runsaan miljoonan euron määräraha. Merkittävin yksittäinen menoerä on eduskunnan ja Turun yliopiston yhteistyöhanke. Siihen kuuluu tutkimusta ja 12-osaisen kirjasarjan saattaminen valmiiksi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.