Eduskunnan entisen turvallisuusjohtajan potkut pitivät oikeudessa – luovutti videon Juha Sipilän pahoinpitelystä

MTV Uutisten saama video näyttää Juha Sipilään kohdistuneen hyökkäyksen: Tönäisy suojatiellä, näin ex-pääministeri horjahti 2:10
Tammikuussa 2021 julkaistu video näyttää Juha Sipilään kohdistuneen hyökkäyksen: Tönäisy suojatiellä, ex-pääministeri horjahti

Hallinto-oikeus ratkaisi Eduskunnan entisen turvallisuusjohtajan irtisanomisasian eduskunnan kanslian eduksi.

Helsingin hallinto-oikeus on tänään antamassaan päätöksessä ratkaissut eduskunnan entisen turvallisuusjohtajan Jukka Savolan irtisanomiskanteen eduskunnan kanslian eduksi.

– Oli tärkeä saada tähän asiaan oikeuden näkemys, joka oli meidän odotusten mukainen. Tutustumme kaikessa rauhassa oikeuden päätökseen, emmekä kommentoi asiaa tämän enempää tällä hetkellä, Eduskunnan pääsihteeri Maija-Leena Paavola kommentoi ratkaisua tiedotteessa.

Ratkaisu liittyy Savolan tekemään valitukseen siitä, että hänet irtisanottiin tehtävästään maaliskuussa 2021, kertoo STT.

Savola irtisanottiin, kun hän oli luovuttanut julkisuuteen videon, jossa näkyy kansanedustaja Juha Sipilään (kesk.) kadulla kohdistunut hyökkäys. Videon julkaisi MTV Uutiset.

Irtisanomisen peruste on virkavelvollisuuksien vastainen menettely ja sen myötä luottamuksen menettäminen tehtävän hoitoon.

Savola vaati hallinto-oikeutta kumoamaan irtisanomisensa.

Uutista päivitetty kauttaaltaan 6.10. kello 12.42.



Lue myös:

    Uusimmat