Edmonton jättää Jesse Puljujärvelle takaoven auki – NHL-paluu yhä mahdollinen, mutta kello tikittää myös siirron osalta

Sopimuksen Oulun Kärppien kanssa tehnyt Jesse Puljujärvi voi yhä palata NHL:ään alkavalla kaudella, mutta aikaa tämän ratkaisun tekemiseen on vain muutama kuukausi.

Puljujärvi on yhä sopimuksessa Edmonton Oilersin kanssa, mutta laitahyökkääjä on tehnyt selväksi haluavansa yrittää uutta alkua toisessa NHL-seurassa. Niin sanottuna rajoitettuna vapaana pelaajana häntä koskee erityinen sääntöpykälä.

Rajoitettujen pelaajien on palattava NHL-kaukaloon viimeistään joulukuun 1. päivänä tai muussa tapauksessa he eivät saa kiekkoilla liigassa koko loppukauden aikana. Sama aikaraja koskee myös esimerkiksi ilman sopimusta olevia Mikko Rantasta ja Patrik Lainetta.

Viime kaudella ruotsalaishyökkääjä William Nylander venytti sopimuksen allekirjoittamisensa aina joulukuun vaihteeseen, kunnes liittyi viimein Toronto Maple Leafsin vahvuuteen viimeisellä takarajalla.

Oilersin manageri Ken Hollandvoi yhä tehdä toisen seuran kanssa kaupat Puljujärvestä, mutta tähänkin on aikaa vain marraskuun loppuun asti. Sitä ennen kotimaista SM-liigakautta on ehditty pelata jo kaksi ja puoli kuukautta.

– En ole huolissani aikarajasta. Meillä on marraskuun 30. päivään asti aikaa pelata kiekkoa, Holland kertoo NHL.comin mukaan.

Jos Puljujärvi alkaa takoa pisteitä Kärpille, Edmontonin keskustelut muiden NHL-seurojen kanssa saattavat aktivoitua nopeasti. Kaiken kaikkiaan liikkeessä pysyminen on Hollandin mukaan hyväksi suomalaiselle.

– Minusta pelaajalle on aina vaikeaa, jos hän jää kokonaan pois NHL:n harjoitusleiriltä ja vain harjoittelee itsekseen ja yrittää päästä taas vauhtiin, Holland näkee.

– Jos ja kun Jesse palaa NHL:ään kaudella 2019–20, hänelle on paljon helpompaa ja nopeampaa päästä vauhtiin, jos hän pelaa jossain joukkueessa sekä harjoittelee ja pelaa päivittäin.

Lue myös:

    Uusimmat