Edesmennyt muusikko Sinéad O´Connor kohtasi järkyttävän tragedian vain puolitoista vuotta ennen kuolemaansa

Sinéad O´Connor kohtasi järkyttävän menetyksen tammikuussa 2022.

Keskiviikkoiltana 26. heinäkuuta uutisoitiin, että irlantilainen laulaja Sinéad O´Connor on kuollut 56-vuotiaana

Noin puolitoista vuotta ennen kuolemaansa, tammikuussa 2022 O´Connor kohtasi järkyttävän menetyksen, kun hänen 17-vuotias Shane-poikansa löydettiin kuolleena. Shane oli toiseksi nuorin O’Connorin neljästä lapsesta. 

O´Connor kertoi Shanen kuolemasta Twitterissä 7. tammikuuta 2022. Tuolloin hän kirjoitti poikansa "päättäneen maallisen tuskansa ja olevan nyt jumalan kanssa". Samalla hän esitti toiveen, ettei kukaan seuraisi hänen poikansa esimerkkiä.

Shane oli ilmoitettu kadonneeksi kaksi päivää ennen kuolemaansa. O´Connorin mukaan Shane karkasi sairaalasta, jossa hän oli väitetysti itsemurhatarkkailussa. Itsemurhatarkkailulla tarkoitetaan ympärivuorokautista seurantaprosessia, jonka avulla varmistetaan, ettei tarkkailtavaksi asetettu henkilö tee itsemurhaa.

Shanen kuoleman jälkeen O´Connor kritisoi Irlannin viranomaisia Twitterissä. Hän muun muassa ihmetteli, miten itsemurhatarkkailuun asetettu 17-vuotias traumatisoitunut nuori voi kadota.

Viikko poikansa kuoleman jälkeen O´Connor kertoi Twitterissä olevansa matkalla sairaalahoitoon. Ennen tätä muusikko oli jakanut useita hälyttäviä twiittejä, joissa hän kirjoitti muun muassa aikovansa seurata edesmennyttä poikaansa ja syytti itseään tämän kuolemasta. 

Olen pahoillani. Minun ei olisi pitänyt sanoa näitä asioita. Olen nyt poliisien kanssa matkalla sairaalaan. Olen pahoillani, että järkytin teitä. Olen eksyksissä ilman lastani ja vihaan itseäni. Sairaala auttaa hetken aikaa. Mutta aion löytää Shanen. Tämä on vain lykkäys, hän kirjoitti tuolloin Twitterissä.

Viimeiseksi jääneessä Twitter-päivityksessään O´Connor jakoi laulajana ja nunnana tunnetun Choying Drolman kappaleen Chenrezi ja kirjoitti saatesanoiksi "Kaikille itsemurhan tehneiden lasten äideille".

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen tästä.

Älä jää yksin ongelmiesi kanssa. Pahaan oloon saa apua ympäri vuorokauden päivystävästä Kriisipuhelimesta numerosta 09 2525 0111. Itsemurhan tehneiden läheisille vertaistukea tarjoavan Surunauha ry:n numero 044 751 9916 palvelee arkisin klo 9–15.

Lue myös:

    Uusimmat