Mainos

Ebolahoitajista Timen Vuoden henkilö

Aikakauslehti Time on nimennyt kaikki ebolahoitajat Vuoden henkilöksi. Keskisessä Länsi-Afrikassa riehuva ebola on surmannut ainakin 6300 ihmistä. Kuolleista 340 on ollut hoitohenkilökuntaa.

Time-lehti kirjoittaa perusteluissaan, että muu maailma saa nukkua yönsä rauhassa, sillä joukko naisia ja miehiä on halukkaita taistelemaan.

- Väsymättöminä rohkeudessaan ja avunannossaan he ovat antaneet maailmalle aikaa sen kehittää puolustustaan. He ovat ottaneet riskejä, vaatineet, uhrautuneet ja pelastaneet, kirjoittaa Timen päätoimittaja Nancy Gibbs.

Verenvuototaudista pahiten kärsiviä maita ovat Liberia, Guinea ja Sierra Leone. Yksittäistapauksia on ollut Nigeriassa, Malissa, Espanjassa, Saksassa ja Yhdysvalloissa.

Valkoinen talo kiittää

Time-lehden kunnianosoitus saa kiitosta Yhdysvaltain hallinnolta. Valkoisen talon mukaan Timen valinta kertoo lukemattomien terveydenhoitohenkilöiden sankaruudesta ja pyyteettömyydestä.

- Hallinto presidenttiä myöten ei voisi olla ylpeämpi rohkeista naisista ja miehistä, jotka ovat sitoutuneet tehtävään vieraassa maassa, sanotaan Valkoisen talon lausunnossa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.