Mainos

Duunarit: Volkswagenin yrityskulttuuri edelleen retuperällä – sama meno kuin ennen päästöskandaalia

Kun Volkswagen kärähti päästömanipuloinnista syksyllä 2015, lupasi se sekä julkisuudessa että suljettujen ovien takana kantavansa jatkossa vastuunsa säntillisemmin ja puuttuvansa työpaikkakulttuurinsa epäkohtiin. Näin ei yhtiön työntekijöiden mukaan ole kuitenkaan tapahtunut.

Volkswagenin työntekijöitä edustavan Bernd Osterlohin mukaan saksalaisvalmistajan palkkalistoilla olevista henkilöistä jopa kaksi kolmasosaa on sitä mieltä, ettei sen yrityskulttuurissa ole tapahtunut lainkaan parannusta dieselskandaalin jälkeen.

Sijoittajien mukaan aiempaa läpinäkyvämpi toiminta on ymmärrettävästi avainasemassa luottamuksen palauttamisessa ja uusien skandaalien välttämisessä. Läpinäkyvyyden parantamisessa ei Osterlohin alullepaneman selvityksen mukaan ole kuitenkaan onnistuttu. Selvitykseen antoi vastauksensa 51 000 Volkswagenin työntekijää.

"Emme voi kuin pyytää anteeksi"

Henkilöstöosaston johtaja Karlheinz Blessing määrättiin johtamaan kulttuurinmuutosta, mutta hänen mukaansa muutos vaatii enemmän tukea kuin mitä tähän asti on yhtiön puolelta saatu. Myöskään viimeaikaiset negatiiviset otsikot esimerkiksi apinoiden käyttämisestä päästötesteissä eivät ole auttaneet luottamuksen palautumisessa.

– Emme voi kuin pyytää anteeksi työntekijöiltämme kaikkea sitä, mitä he ovat saaneet kestää, vaikkakaan me emme ole näitä otsikoita saaneet aikaan, Blessing sanoi viitaten siihen, että kyseenalaisia testejä suoritti tutkijaryhmä, jota Volkswagen vain rahoitti.

***

0:47

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.