Mainos

Duuma hyväksyi ääriryhmien vastaisen lain

Venäjän parlamentein alahuone eli duuma hyväksyi tänään uuden ääriryhmien toimintaa säätelevän lain äänestyksen jälkeen. Laissa määritellään nyt ensimmäistä kertaa, mikä on ääriryhmä, mitkä ääriryhmien toimet ovat kiellettyjä, ja mitä toimenpiteitä valtio voi käyttää terrorismin ehkäisemiseksi.

Presidentti Vladimir Putinin luonnostelema laki hyväksyttiin äänin 274-145. Uuden lain mukaan kielletyksi ääriryhmätoiminnaksi luetaan muun muassa aikeet valtiojärjestelmän muuttamiseksi voimatoimin, rotuoppien levittäminen, fasististen symbolien julkinen esittäminen ja fasistisen kirjallisuuden levittäminen. Myös ääriryhmien rahoittaminen on lainvastainen teko. Laki koskee sekä Venäjän kansalaisia että ulkomaalaisia.

Ääriryhmän toiminta voidaan kieltää oikeuden päätöksellä, mutta syyttäjänvirasto tai oikeusministeriö voi jäädyttää sen toiminnan väliaikaisesti. Ääriryhmätoiminnasta voidaan lain mukaan tuomita jopa kuudeksi vuodeksi vankeuteen. Lisäksi ääriryhmien jäsenet eivät saa työskennellä valtion tai kuntien palveluksessa. Ennen voimaantuloaan lain on vielä saatava Venäjän liittoneuvoston hyväksyntä.

(STT-Itar-Tass)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.