Dopingkäryn tahrima maalivahti siirtyy SM-liigaan: "Kokenut paljon"

Anabolisista steroideista urallaan kärynnyt jääkiekkomaalivahti Robin Rahm, 36, siirtyy kuopiolaiseen KalPaan. Ruotsalaisveskarin sopimus kattaa loppukauden.

SM-liigassa KalPa haki aktiivisesti maalivahtia sen jälkeen, kun tshekkiläinen Matej Machovsky poistui seurasta hiljattain oma-aloitteisesti. Kuopiolaiset tiedottavat nyt kiinnittäneensä loppukaudeksi riveihinsä Robin Rahmin slovakialaisesta HC Banska Bystrican joukkueesta.

Ruotsalaisella oli menossa ensimmäinen kausi Banska Bystricassa (20 ottelua torjuntaprosentilla 89,3) ja kaikkiaan kolmas sesonki Slovakiassa. Hän voitti kaudella 2020–21 Slovakian mestaruuden HKM Zvolenissa ja hänet valittiin tuolloin myös sarjan tähdistökentällisen maalivahdiksi.

Rahmilla on kotimaansa ja Slovakian lisäksi kiekkokokemusta Tanskasta, Itävallasta ja Puolasta.

– Olen erittäin onnellinen ja odotan innolla, että pääsen olemaan osa KalPaa nyt. Olen innoissani, että pääsen auttamaan joukkuetta ja uskon, että minulla on annettavaa myös joukkueen nuorille maalivahdeille. Haluan antaa joukkueelle kaikkeni, että saamme upean kauden päätöksen, Rahm kertoi.

KalPan urheilujohtaja Anssi Laine ilmaisi helpottuneensa, kun KalPa sai kaipaamansa uuden maalivahdin.

– Machovskyn lähtö aiheutti meille tilanteen, jossa jouduimme etsimään maalivahtia. Halusimme huippukautta pelaavalle Juha Jatkolalle kokeneen kaverin rinnalle. Tilanne "maalivahtimarkkinoilla" on ollut haastava, joten olemme todella tyytyväisiä, että saimme Robinin kaltaisen kokeneen ja luotettavan veskarin meille, Laine virkkoi.

Kuopioon tiistaina lentävä Rahm liittyy välittömästi joukkueen vahvuuteen.

– Hän on hyvin motivoitunut tänne tulostaan. Uskomme, että hän on oikeanlainen maalivahti auttamaan meitä saavuttamaan hienoja asioita tällä kaudella. Robin on pelannut myös monissa sarjoissa ja kokenut paljon. Tiedämme, että hänellä on 13 vuotta sitten tapahtunut doping-rikkomus, jonka hän on myöntänyt ja rangaistuksensa kärsinyt. Robin on tehnyt vahvan ja puhtaan paluun huipulle sen jälkeen, Laine perkasi.

Rahm sai vuonna 2010 kahden vuoden kilpailukiellon käryttyään anabolisista steroideista. Hän edusti tuohon aikaan ruotsalaista Färjestadia.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja