Mainos

”Donald Trump presidentiksi, kuinka voin auttaa?”

Miljardööri Donald Trumpin kampanja perustuu ajatukseen hänestä suurena voittajana. Trump hävisi kuitenkin vanhoilliselle senaattori Ted Cruzille ensimmäisissä Iowan esivaaleissa, mutta kiinteistömoguli ei luovuta. MTV Uutiset tutustui Trumpin kampanjatoimiston kuhinaan esivaalien alla.

Lankapuhelimet soivat kilpaa eikä puhelimeen vastaajan äänessä ole mitään epäröintiä.

– Donald Trump presidentiksi, kuinka voin auttaa, kampanjahenkilöt kysyvät kuorossa.

Olen Trumpin Iowan osavaltion pääkampanjatoimistossa Des Moinesin kaupungissa. Vaikka Trump oli pitkään Iowassakin ennakkosuosikki, toiseksi tuleminen konservatiivisen osavaltion esivaaleissa ei ole kiinteistökauppiaalle huono tulos.

Kampanjatoimiston ikkunat on vuorattu Trumpin kampanjamainoksilla. Ulkopuolella pienellä nurmikkopalstalla miljardöörin vaalilause, ”tehdään Amerikasta jälleen hieno”, lepattaa tuulessa. Vaikka Trumpin kampanjaväki uskoo menestykseen, toimiston sisällä ei saa kuvata. Ulkona Trumpin vankkumattomalla tukijalla on aikaa avautua.

– Trumpista tulee hieno presidentti! Hänellä on iso sydän. Olen nähnyt kuinka kiltti hän on ja miten ammattimaisesti ja hienosti hän on ihmisten kanssa, vapaaehtoistyöntekijä Louise Smith kertoo.

Smithin mukaan hänellä on vaalien alla kaksi päämäärää. Hoitaa sairaalassa olevaa veljeään ja tukea Trumpia. Esivaalit ovat aiheuttaneet Smithin mukaan niin paljon töitä, ettei hän ole nukkunut kahteen yöhön.

– Kannatan häntä, koska hän ei ole yhden asian ehdokas. Hän pystyy kaikkeen eikä tarvitse meiltä tukijoilta edes rahaa, Smith sanoo.

Kysyn, mitä mieltä Smith on Trumpin hyökkäävästä linjasta maahanmuuttajia vastaan. Smith epäröi hetken ja vastaa.

– Hänellä on siinä tekemistä. Kunhan rakennamme ensin sen muurin, Smith sanoo.

Trump on luvannut rakentaa ensimmäisenä työnään presidenttinä muurin Meksikon ja USA:n välille laittoman maahanmuuton estämiseksi. Hän on myös luvannut heittää laittomat maahanmuuttajat maasta ja sulkea Yhdysvaltain rajat väliaikaisesti muslimeilta.

Smithin ja kampanjatoimiston henkilökunnan mukaan Trumpissa on sitä johtajuutta mitä Amerikka tarvitsee.

1:20


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.