Dominik Hasekin veri kiehui – latasi rajua tekstiä Venäjä-linjauksista: "Ihmiselämä ei merkitse mitään sinulle"

Antti Pihlakoski kertoo yleisurheilun Venäjä-päätöksistä – ärähtää KOK:lle: "Kosiskelee takaisin" 9:36
Katso videolta: Kansainvälisen yleisurheiluliiton hallituksen jäsen Antti Pihlakoski ärähtää KOK:lle.

Kansainvälinen olympiakomitea KOK ilmoitti tiistaina, että se suosittelee venäläisten ja valkovenäläisten paluuta kilpakentille. Jääkiekon tshekkilegenda Dominik Hasek ei katsonut ilmoitusta hyvällä, vaan latasi suoraa puhetta KOK:n puheenjohtajalle Thomas Bachille.

KOK:n suositus koskisi yksittäisiä urheilijoita, mutta ei joukkueita. Venäläisten ja valkovenäläisten osallistuminen ensi vuoden kesäolympialaisiin käsitellään myöhemmin. KOK perusteli suositustaan YK:n asiantuntijoiden lausunnoilla, joiden mukaan urheilijoita ei pitäisi rangaista kansallisuuden perusteella.

Mukaan eivät pääsisi Venäjän hyökkäyssotaa tukeneet urheilijat. Maiden urheilijat kilpailisivat ilman maatunnuksia. KOK-pomo Bach torjui jyrkästi politiikan puuttumisen urheiluun.

– Jos hallitukset päättäisivät, mitkä urheilijat voivat osallistua mihinkin kilpailuihin, se olisi maailman urheilun loppu sellaisena, kuin me nykyään tunnemme sen, Bach sanoi.

Hasek raivostui KOK:n ulostulosta ja Bachin kommenteista.

– Tulet olemaan lausuntosi myötä tästä päivästä eteenpäin henkilökohtaisesti vastuussa jokaisesta kuolleesta ja haavoittuneesta ukrainalaisesta ja venäläisestä sotilaasta. Tulet vastaamaan heidän lähimmäisilleen ja rakkaimmilleen kuolemaasi asti. Olet osoittanut, että ihmiselämä ei merkitse mitään sinulle, Hasek kirjoitti.

Myöskään Tshekin olympiakomitea ei säästynyt voimakkaista kannoista tunnetun Hasekin purkaukselta. Komitea oli kirjoittanut Twitter-tilillään, että KOK olisi vahvistanut Venäjään ja Valko-Venäjään kohdistuneiden pakotteiden jatkumisen.

– Miksi valehtelette ihmisille, että Bach ja KOK vahvistivat kaiken? Päinvastoin! Hän neuvoi liittoja antamaan venäläisten ja valkovenäläisten kilpailla, jotta he voisivat tukea Venäjän sotaa ja rikoksia. He yrittävät avata Venäjän ja Valko-Venäjän tietä takaisin. Tämä maksaa jo paljon ukrainalaisia, mutta myös venäläisten henkiä. KOK on vastuussa tästä! Hasek sanoi.


Lue myös:

    Uusimmat