Mainos

Dome Karukoski: Leffakuvaukset täynnä haasteita

Dome Karukoski kävi Radio Novan Miesystävä-vieraana. Elokuvaohjaaja kertoi haastattelussa uuden Napapiirin sankarit -leffansa kuvauksista.

Ohjaaja Dome Karukosken uusin tuotos, komediaelokuva Napapiirin sankarit, sai ensi-iltansa lokakuussa. Napapiirin sankarit on seikkailukomedia digiboksista, rakkaudesta ja suomalaisen miehen sisäisestä sankaruudesta.

Karukoski kertoo Radio Novan Miesystävä-haastattelussa mitä hän itse oppi suomalaisen miehen sielunmaisemasta elokuvaprojektin aikana.

– Itselläni on suomenruotsalainen äiti ja amerikkalainen isä. Olen syntynyt Kyproksella, käynyt suomalaiset koulut ja kaveripiiri on suomalaista. Elokuvan teon yhteydessä mietin omaa nuoruuttani, kun olin parikymppinen ja jossain määrin haahuilija. Makoilin sohvalla. En armeijan jälkeen tiennyt mitä olisin elämältäni halunnut. Omassa kaveripiirissä oli paljon näköalattomuutta, harva sanoi ääneen, että musta tulee elokuvantekijä tai kirjailija. Tämä elokuvaprojekti on opettanut paljon miehisestä itsetunnosta.

Haasteita leffakuvauksissa

Napapiirin sankarit -elokuvan kuvausolosuhteet Lapissa olivat viime talvena arktiset. Runsaslumisuus ja kova kylmyys eivät kuitenkaan olleet ainoat haasteet elokuvan kuvauksissa.

– Meillä oli lentäjien lakko, sikainfluenssa-aika, matkatavaroidenkäsittelijöiden lakko ja rinnetyöntekijöiden lakko. Käytännössä melkein joka aamu tuli apulaisohjaajalta tekstiviesti, että meillä on taas pikkuprobleema, Karukoski paljastaa.

– Mutta kaikesta selvittiin ja siihen on kaksi syytä: lappilaisten mahtava asenne kaikkiin yllättäviin ongelmiin ja tuuri mikä kävi elokuvatiimin kasaamisessa. Samaan aikaan ei ollut käynnissä mitään muuta elokuvaprojektia, joten saimme valita parhaan a-ryhmän tekemään elokuvaa.

Kuuntele koko haastattelu:

lauantaisin klo 14-15


Teksti: Radio Nova

Kuva: Lehtikuva

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.