Mainos

DNA aloittaa yt-neuvottelut

Tappiollinen matkapuhelinoperaattori DNA Finland kertoi tänään aloittavansa yt-neuvottelut, jotka koskevat 13:a vakituista työntekijää.

Lisäksi yhtiö ulkoistaa Nettiportti Oy:lle sisältöpalvelujensa tuotannon ja siirtää liittymien ns. aktivointitoiminnan kokonaan NovaCall Oy:lle. Myös ulkoistamiset vaikuttavat viiden vakituisen ja eräiden määräaikaisten henkilöiden työsuhteisiin, DNA kertoi tiedotteessaan.

Yhtiön talous- ja henkilöstöjohtajan Sari Tulanderin mukaan osalle yt-neuvottelujen piirissä olevista henkilöistä saattaa löytyä DNA:n sisältä uusia tehtäviä, mutta osa jouduttaneen irtisanomaan. Sitä, kuinka moni saa lähtöpassit on vielä aikaista arvioida. Yhteensä DNA:n palveluksessa on nyt 186 työntekijää.

Näyttävistä markkinointikampanjoista tunnettu DNA teki viime vuonna tappiollisen tuloksen, ja tappiota ennakoidaan myös tälle vuodelle. Tarkemmat tulosluvut yhtiö julkistaa vasta kesäkuussa pidettävän yhtiökokouksen jälkeen.

Tulanderin mukaan ne ovat kuitenkin pysyneet ennalta arvioidussa haarukassa, sillä jo DNA:n toimintaa aloitettaessa vuonna 2000 varauduttiin siihen, että kolme ensimmäistä vuotta menee miinukselle. Esimerkiksi rahoitukseen ei ole tarvittu uusia järjestelyjä, hän sanoo.

-Ensi vuosi saattaa olla jo kiikun kaakun niin, että ainakin kuukausitasolla saatetaan tehdä jo positiivisiakin tuloksia, Tulander arvioi.

Toimintojen karsimista ja muita järjestelyjä DNA perustelee sopeutumisella muuttuneeseen markkinatilanteeseen. -Nyt ei vielä puhuta umts-puhelimilla, eli joitain sellaisia toimintoja, joihin olimme varautuneet, ei vielä tarvita eikä niitä ole järkevää pitää vuosikausia odottamassa. Siksi on mietittävä, mihin toimintoihin nyt panostetaan ja mistä karsitaan, Tulander sanoo.

DNA:n ydintoiminnot liittyvät ns. asiakasrajapinnan hallintaan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.