Mainos

DN: Ulkoministeriö pyysi turvamiestä Lindhille, Säpo kieltäytyi

Dagens Nyheter -lehden mukaan Ruotsin ulkoministeriö pyysi suojelupoliisia järjestämään ulkoministeri Lindhille henkivartijan eurokansanäänestyksen vaalikampanjan aikana. Suojelupoliisi kieltäytyi, koska mitään uhkaa Lindhiä vastaan ei ollut havaittu, lehti kirjoittaa.

Ruotsin ulkoministeriö pyysi maan suojelupoliisia Säpoa hankkimaan ulkoministeri Anna Lindhille henkivartijan useaan otteeseen eurokansanäänestyksen vaalikampanjan aikana, kertoo Dagens Nyheter -lehti (DN) . Lehden mukaan Säpo kieltäytyi, koska mitään uhkaa Lindhiä vastaan ei ollut havaittu.

Syyskuun alkupuolella Lindhiä häirittiin DN:n mukaan useassakin vaalikampanjan tilaisuudessa. Näin kävi Gävlessä, Uppsalassa ja Växjössä, kun riitaisat humalaiset käyttäytyivät uhkaavasti. Tapauksista raportoitiin Säpolle, mutta Säpo ei ryhtynyt mihinkään toimiin.

Ulkoministeriö ehdotti Säpolle viimeksi viisi päivää ennen Lindhin murhaa, että Säpo järjestäisi Lindhille henkivartijan.

- Vastaukseksi tuli ei, sellaista ei tarvita, kertoi Ruotsin ulkoministeriön virkamies DN:lle.

Lindhin leski Bo Holmberg kertoi toisaalla Dagens Nyheterissä perheen surusta Anna Lindhin kuoleman jälkeen. Perhe oli saanut myötätunnon ilmauksia niin maailman suurilta kuin pieniltäkin. Joukossa oli viestejä YK:n pääsihteeriltä Kofi Annanilta ja päiväkotien lapsilta. Pariskunnan kahta poikaa oli muistanut muiden joukossa myös ruotsalainen jääkiekkotähti Mats Sundin, joka oli lähettänyt heille kummallekin pelipaitansa ja kirjoittanut niihin muutamia sanoja.

Bo Holmberg kertoi yrittäneensä pitää lehtien kirjoittelut poikiensa ulottumattomissa, vaikka ei ollut siinä aina onnistunutkaan. Erityisen pahalta Holmbergista oli tuntunut mm. lehtien valokuvat paareilla makaavasta Lindhistä. Henkivartijan puuttumisesta Holmberg sanoi:

- Hän ei koskaan kieltäytynyt henkilökohtaisista turvatoimista. Jos Annalla olisi ollut henkivartija NK:ssa, näin ei olisi koskaan käynyt.

(MTV3-STT-TT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.