DN: Suomesta on edelleen viety terästä Venäjälle – suomalaisjohtaja kiistää

SSAB:n Suomessa valmistamaa terästä on viety Venäjälle sodan alkamisenkin jälkeen, vaikka SSAB on kertonut lopettaneensa viennin Venäjälle, kertoo ruotsalainen Dagens Nyheter.

Asiasta on kertonut ruotsalainen Dagens Nyheter, jonka kaksi toimittajaa olivat tekeytyneet venäläisiksi liikemiehiksi ja teräksen ostajiksi.

Toimittajat saivat valerooleissaan selville, että SSAB:n Suomessa valmistettua terästä kulkee Venäjälle Uzbekistanin kautta.

Toimittajat saivat myös selville, kuinka välikäsiyritys Uzbekistanissa toimi. Välikäsi kertoi venäläisiä liikemiehiä teeskennelleille toimittajille, että terästilaus olisi perillä Venäjällä noin 6–7 viikon päästä tilauksesta.

Sen mukaan SSAB ei saa tietää mitään siitä, minne teräs päätyy. Välikäsi kertoi esittävänsä SSAB:lle dokumentit teräksen saapumisesta vain Uzbekistaniin.

Dagens Nyheter oli myös käynyt läpi käsiinsä saamia tullin dokumentteja. Niistä selvisi, että Venäjälle viedyn SSAB:n teräksen valmistaja oli Suomessa toimiva SSAB Europe.

SSAB Europen johtaja Olavi Huhtala sanoi Dagens Nyheterille, että yritys ei ole kyennyt löytämään minkäänlaista tietoa siitä, että sen terästä on edelleen viety Venäjälle.

SSAB:n konserniviestinnän Atte Kaksonen kommentoi Taloussanomille sähköpostitse, ettei yrityksellä ole ollut tietoa tuotteidensa jälleenviennistä Venäjälle.

– DN:n artikkelissa mainitut asiakkaat ovat vahvistaneet meille kirjeissään, ettei jälleenvientiä Venäjälle ole tapahtunut, hän kirjoittaa.

Kaksonen sanoo, että SSAB on päättänyt lopettaa kyseiset asiakassuhteet.

Asiasta kertoi aiemmin Suomessa Ilta-Sanomat.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja