Mainos

Directa arvostelee poliisia ja yrittäjäjärjestöä kovin sanoin

Netin hakupalveluyhtiö Directa esittää kovaa kritiikkiä rikosoikeudenkäynnin kynnyksellä. Yhtiö suomii kovin sanoin erityisesti Suomen Yrittäjiä, jonka se katsoo aikanaan ohjeistaneen pienyrittäjiä tekemään Directasta rikosilmoituksen.

Suomen Yrittäjät on saanut vuodesta 2008 tuhansia Directa-aiheisia yhteydenottoja, kun pienyrittäjillä on ollut ongelmia yhtiön kanssa.

- Emme ole olleet aktiivisesti suosittelemassa tutkintapyyntöä, mutta kysyttäessä on kerrottu, että tutkintapyynnön voi tehdä, jos yrittäjä kokee tulleensa petetyksi, sanoo johtaja Rauno Vanhanen Suomen Yrittäjistä.

Suomen Yrittäjät ei ole osallisena maanantaina alkavassa rikosoikeudenkäynnissä. Directan viestintäjohtaja Jussi Lähde painottaa kuitenkin, että yrittäjien kattojärjestöllä ja Directalla on selkeitä näkemyseroja, joita julkisuudessakin on esitetty.

Osansa Directan esittämästä kritiikistä saa myös poliisi. Directan mukaan esitutkinnan johtopäätökset perustuvat puutteelliseen tietoon.

- Esitutkinnassa asiakkuuksiin liittyviä materiaaleja ei ole tutkittu, kertoo viestintäjohtaja Lähde.

Directan mukaan Suomen Yrittäjien kuuleminen esitutkinnassa asiantuntijana on vaikuttanut tehtyihin kuulusteluihin. Hakupalveluyhtiö ei myöskään katso hyvällä sitä, että poliisi pyysi Suomen Yrittäjiä lähettämään eteenpäin kyselyn, jossa kysyttiin ongelmista Directan kanssa.

- Meidän mielestä tämä on luonnollista, kun viranomainen pyytää apua. Olisi erikoista, jos kieltäytyisimme. Kysymys on jäsenkunnan palvelemisesta, Rauno Vanhanen sanoo.

Viestintäjohtaja Lähteen mukaan Directalla ei ole ollut ongelmia asiakkuuksien tai sopimuksien kanssa ennen kuin yhtiö siirtyi uuteen sopimusmalliin vuonna 2007. Reklamaatioita alkoi tulla, kun yhtiö alkoi laskuttaa hakuosumiin perustuvia laskuja. Pian sen jälkeen aihe oli esillä mediassa.

- Directa oli kuivan kesän kuuma uutinen, joka oli toistuvasti esillä uutislähetyksissä, Lähde toteaa.

MTV3 Uutiset kertoi kolme vuotta sitten sadoista pienyrittäjistä, jotka kokivat tulleensa huijatuksi hakupalveluyhtiö Directan asiakkaina. Alkoi poliisitutkinta ja viime kesänä Directa-johtoa vastaan nostettiin syytteet törkeästä petoksesta sekä markkinointirikoksesta. Jutun käsittely alkaa Helsingin käräjäoikeudessa maanantaina

Entä miksi Directa sitten halusi esittää kritiikkinsä juuri ennen julkiseksi tulevaa esitutkintaa?

- Asioita on arvioitu yksipuolisesti. Meidän tavoite puhdistaa yrityksen ja siellä työskentelevien ihmisten maine, Lähde sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.