Mainos

Digisovittimien hinnat laskeneet

Hinnat ovat laskeneet eniten kalleimmissa malleissa.

Digisovittimien hinnat ovat puolen vuoden aikana laskeneet keskimäärin viisi prosenttia.

Tallentavien, 80 gigatavun kiintolevyllä sekä kortinlukuasemalla varustettujen sovittimien hinnat ovat laskeneet viime keväästä kahdeksan prosenttia. Sen sijaan perussovittimet, joilla voi katsella ainoastaan maksuttomia ohjelmia, ovat halventuneet vain parisen prosenttia.

Tiedot perustuvat Kuluttajaviraston ja lääninhallitusten selvitykseen, jossa vertailtiin digisovitinten hintoja ja ominaisuuksia.

Sovittimien hintahaarukka on edelleen leveä. 40-120 Gt:n kiintolevyllä varustetun sovittimen hinta on 200-400 euroa ja 160 Gt:n kiintolevyllä varustetun 400-700 euroa. Perussovittimia ilman kortinlukuasemaa saa muutamalla kymmenellä eurolla.

Jo kolmannes sovittimista tallentavia

Laitekanta ja tuotemerkkien valikoima on uudistunut voimakkaasti. Keväällä myynnissä olleista sovittimista 40 prosenttia on poistunut markkinoilta tai ne on korvattu kehittyneemmillä malleilla. Kaksi ja puoli vuotta sitten tehdyssä selvityksessä mukana olleista laitteista on jäljellä enää 14 prosenttia.

Nyt markkinoilla olevat laitteet ovat entistä monipuolisempia. Myynnissä olevista digisovittimista yli kaksi kolmasosaa sisältää kortinlukuaseman. Kolmannes sovittimista on tallentavia. Lähes joka neljännessä laitteessa on kaksi viritintä, jolloin televisiosta voi katsella tallentamisen aikana myös muuta kuin tallennettavaa kanavaa.

Tiedot kerättiin kaikkiaan 146 erilaisesta mallista, jotka edustivat 32 eri merkkiä. Mukana oli 131 liikettä 20 paikkakunnalla.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.