Mainos

Detroit yrittää ponnistaa kurjuudesta: "Me selviämme"

17:23

Talousvaikeuksissa oleva Yhdysvaltain autopääkaupunki Detroit ja sen konkurssihakemus ovat uutisotsikoissa viime viikot.

Autokaupungin ongelmat eivät näy aivan ydinkeskustassa, sillä sitä on kohennettu ja kiillotettu liike-elämän elvyttämiseksi.

Mutta vain muutaman korttelin päässä keskustasta tilanne on toinen. Ympäristöstä löytyy korttelikaupalla mätäneviä, romahtaneita, rappeutuneita taloja, tehtaita ja liikerakennuksia.

Viidesluokkalaisia opettava Emma Howland-Bolton onkin huolissaan alueella asuvista lapsista.

– En voi edes kuvitella olevani lapsi alueella, jolla rakennukset romahtavat tai tuhoutuvat tulipalossa. Sen vaikutus näkyy oppilaissani. Se näkyy heidän piirustuksissaan ja kirjoituksissaan, se aiheuttaa pysyviä vaurioita, opettaja toteaa.

Kaupungin työntekijät kapinoivat uhkaavia palkka- ja eläkeleikkauksia vastaan.

– Rakastamme työtämme, mutta mielestämme kaupungin, sen hallintoneuvoston ja kuvernöörin on satsattava yleiseen turvallisuuteen. Jos he haluavat Detroitin nousevan, kaupungin on oltava turvallinen, palomiesDennis Hunter toteaa.

Ainakin keskustassa asukkaat uskovat tulevaisuuteen, eikä aluetta ympäröivä slummi ei huoleta.

– Meneillään on valtava kohu kaupungista. Vaikka media sanoo kaikkien olevan paniikissa, niin kaikki täällä ovat luottavaisia. Me näemme elämän merkit, me selviämme, Doug Batton arvioi.

Myös Faye Bencham uskoo kaupungin ponnistavan ylös kurjuudesta.

– Jokaisessa kaupungissa on alueita, joiden kanssa on tehtävä töitä. Aloitamme keskustasta, pääsemme vauhtiin, ja toivottavasti se leviää laajemmalle. Mutta tämä on kaupungin sydän, tästä on aloitettava, jotta voimme korjata muut alueet.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.