Mainos

Demokraattien vuoro astua valokeilaan Yhdysvalloissa

Los Angelesiin on kokoontunut tuhansia tiedotusvälineiden edustajia ja mielenosoittajia odottamaan demokraattien puoluekokousta.

Yhdysvalloissa demokraattinen puolue valmistautuu puoluekokoukseensa, joka alkaa tänään Los Angelesissa. Nyt on demokraattien vuoro valita virallisesti presidenttiehdokkaansa ja pitää amerikkalaisten huomio omassa vaalikampanjassaan.

Los Angelesiin on kokoontunut kymmeniä tuhansia demokraattisen puolueen aktivisteja. Heidän lisäkseen kaupungissa on lähtövalmiina myös 15 000 tiedotusvälineiden edustajaa ja tuhansia mielenosoittajia. Ensimmäiset mielenosoitukset olivat eilen, mutta paikalla oli vasta tuhatkunta mielenosoittajaa ja tilanne pysyi rauhallisena.

Los Angelesissa pelätään kuitenkin, että kokous ei suju yhtä hyvin republikaanien kokous Philadelphiassa, koska Los Angelesissa kokouspaikka on lähempänä kaupungin keskustaa ja siksi vaikeammin suojeltavissa.

Kokoussaliin virtasi myös puhujia harjoittelemaan aavajaispäivän puheitaan. Paikalla käväisi mm Valkoisen talon nykyinen emäntä Hillary Clinton. Sekä rouva että presidentti Clinton puhuvat molemmat tänään, avajaisiltana.

Kokouksen varsinainen päähenkilö varapresidentti Al Gore sen sijaan ei vielä ole kokouskaupungissa.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.