Mainos

Demokraattien pitkä piina loppusuoralla USA:ssa

Yhdysvaltain demokraattipuolueen historiallisiin mittasuhteisiin paisunut esivaalitaistelu on pian ohi. Viimeiset esivaalit pidetään yöllä Suomen aikaa, mutta varsinaisen ehdokkaan kruunausta voidaan joutua odottamaan vielä jonkin aikaa.

Kaikki on yhä kiinni senaattori Hillary Clintonista. Barack Obamahan on käyttäytynyt jo pitkään kuin puolueen virallinen ehdokas - virallinen vahvistus puuttuu kuitenkin yhä.

Tänään Yhdysvaltain mediassa levisikin huhu, jonka mukaan Clinton on valmis luovuttamaan ja myöntämään, että Barack Obamalla on tarvittava määrä valitsijoita. Clinton leiri kiisti kuitenkin tiedon "ehdottomasti". Kisa jatkuu, kunnes jommallakummalla on riittävä määrä valitsijoita, viestitti kampanjajohtaja Terry McAuliffe.

Päätös jääkin supervalitsijoiden harteille.

- Aion käyttää tulevat päivät kertoakseni heille oman näkemykseni, sanoi Clinton ennen äänestystä Montanassa ja Etelä-Dakotassa.

Supervalitsijoiden oletetaan kuitenkin tekevän päätöksensä varsin pikaisesti.

Hillaryn aviomies, ex-presidentti Bill Clinton otti kuitenkin selkeästi suorasukaisemman lähestymistavan.

- Tämä voi olla viimeinen päivä, kun olen mukana tämänlaisessa kampanjassa, hän totesi.

Clinton pikaisen luopumisen merkkinä pidetään kuitenkin sitä, että osalle kampanjaväestä on kerrottu, että työt loppuvat. Clintonin lähipiirin mukaan kyseessä on kuitenkin ennemminkin kampanjan laittaminen jäihin joksikin aikaa, ei suinkaan toiminnan lopettaminen.

Clinton ja Obama rauhanhierontaan

Clintonin ja Obaman välisistä neuvotteluista on myös huhuttu Washingtonissa villisti. Obaman on tiedetty ehdottaneen Clintonille tapaamista "hänen valitsemanaan aikana ja hänen haluamassaan paikassa". Tämä on tietysti lietsonut oletuksia siitä, että Clintonille olisi tarjolla varapresidenttiehdokkaan asema.

- Hän ja minä tulemme työskentelemään yhdessä, Obama painotti.

Puolen vuoden kampanjoinnin päättymistä kuvastaa sekin, ettei kumpikaan ehdokkaista aikonut juhlistaa tuloksia esivaaliosavaltioissa. Clinton oli päättänyt pitää omat juhlansa kotiosavaltiossaan New Yorkissa.

Barack Obaman areena oli Minneapolisissa, Minnesotassa. Kyseessä on sama konferenssikeskus, jossa republikaanipuolueen puoluekokous pidetään syyskuun alussa. Tätä pidetään Obaman varsinaisen vaalikampanjan lähtölaukauksena, oli Clinton sitten luovuttanut tai ei.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.