Demokraatit voivat kiittää vaalimenestyksestä yhtä naista: Tällainen on Stacey Abrams, joka auttoi Bidenin voittoon

Demokraatit voivat kiittää vaalimenestyksestä yhtä naista – hän on 47-vuotias kansalaisoikeustaistelija Stacey Abrams.

Kamala Harris tekee tammikuun lopussa historiaa, kun hänestä tulee ensimmäinen nainen ja ensimmäinen musta, joka nousee Yhdysvaltojen varapresidentiksi. 

Mutta on toinenkin musta nainen, jolla on keskeinen rooli Joe Bidenin voitossa, kirjoittaa BBC.

Senaattori Harris myönsi, että vähemmistönaiset - etenkin mustat naiset - "jätetään liian usein huomiotta, mutta he todistavat myös yhtä usein, että he ovat demokratiamme selkäranka".

Demokraatit saivat kaksoisvoiton Georgiassa, mikä on useiden medioiden mukaan ennen kaikkea Abramsin kärsivällisen ja ahkeran vuosien työn ansiota. 

Abrams on saanut demokraattileirissä suurimman kunnian Georgian valloituksesta työllä, joka on kestänyt jo vuosia. Hänen poliittinen uransa käynnistyi lähes 14 vuotta sitten eli vuonna 2007 osavaltioparlamentin kansanedustajana.

Politiikan huipulle

The Washington Postin mukaan Abrams syntyi toisena kuudesta lapsesta Madisonissa Wisconsinin osavaltiossa. Hän on kahden metodistipapin tytär, joka tuli maailmanlaajuisesti tunnetuksi, kun Yhdysvallat valmistautui Donald Trumpin presidenttikauden välivaaleihin vuonna 2018. 

Abrams oli Demokraattisen puolueen ehdokas Georgian vuoden 2018 kuvernöörivaaleissa, mutta hävisi täpärästi Brian Kempille, kirjoittaa BBC.

Hän olisi voinut vain todeta hävinneensä, mutta sen sijaan hän päätti puskea eteenpäin ja pysyä politiikassa.

Lue myös:

    Uusimmat