Trump-kirjailija: Demokraatit onnistuivat nyt siinä, missä republikaanit epäonnistuivat Donald Trumpin suhteen – "Voimannäytölle raivattu tietä ihan eri tavalla"

Joe Biden otti jättipotin supertiistaina – Trumpin äänestäjiä tunteva kirjailija arvioi, onko hänestä presidentin kaatajaksi 13:01
Joe Biden otti jättipotin supertiistaina – Trumpin äänestäjiä tunteva kirjailija arvioi, onko hänestä presidentin kaatajaksi

Asiantuntijan mukaan Joe Bidenin ilmiömäinen voitto tärkeänä vaalipäivänä oli poliitikkojen yhteisen ponnistuksen tulos. 

Entinen varapresidentti Joe Biden on tähän mennessä voittanut yhdeksän osavaltiota niin sanotuissa supertiistain välivaaleissa. Esivaaleja johtanut Bernie Sanders on voittamassa neljä osavaltioita, niiden mukana väkirikas Kalifornia.

– Tämä aivan varmasti saa tulevien äänestysten osavaltioiden asukkaat ajattelemaan, jos he eivät Sandersista tykkää, Biden on se ainoa järkevä vastaehdokas Sandersille, Donald Trumpista tuoreen tietokirjan tehnyt toimittaja Maria Annala kommentoi Bidenin yllätysvoittoa MTV Uutiset Live -lähetyksessä. 

Tässä mahdollinen syy Biden voittoon

Annala uskoo, että Minnesotan osavaltion senaattori Amy Klobucharin sekä South Bendin kaupungin entinen pormestari Pete Buttigiegin jättäytyminen presidenttiehdokaskilvasta oli yksi merkittävimmistä juonenkäänteistä, joka johdatteli Joe Bidenin yllättävään ja murskaavaan voittoon.

– Molemmat päättivät, että paitsi, että he jättäytyvät pois, he antavat myös tukensa ääneen lausutusti Bidenille, Annala pohjustaa.

Tietokirjailijan mukaan demokraatit pystyivät nyt siihen, mihin republikaanit eivät aikanaan kyenneet tai edes ymmärtäneet tarttua.

– Silloin (Donald) Trump – aivan kuten Sanders nyt – oli ehdokas, josta puoluejohto ei hirveästi pitänyt. Tämä herätti monissa huolta, että hän (Trump) on liian radikaali, liian ulkopuolinen ja erilainen – "Me hävitään nämä vaalit, jos tämä ehdokas tulee valituksi". Ihan samanlaista puhetta on nyt Sandersista, kirjailija jatkaa. 

Yhteinen etu oman egon edellä

Toisin kuin viime presidentinvaaleissa, Annalan mukaan demokraateissa oli politikkoja, jotka ymmärsivät hakea yhteistä etua oman egon tavoittelun sijaan.

– Eli, kun kaksi ehdokasta, joilla oli kuitenkin ollut ihan kohtalainen menestys näissä neljässä ensimmäisessä esivaalissa, jättäytyivät pois, raivasi ihan eri tavalla tietä Bidenin voimannäytölle, Annala pohtii.

Joe Biden on ennakkosuosikki presidentti Donald Trumpin vastustajaksi marraskuun presidentinvaaleihin. Demokraattipuolueen presidenttiehdokas ei kuitenkaan ratkea vielä tänään, mutta supertiistain äänestystulokset vaikuttavat merkittävästi siihen, miten kisa jatkuu.

Lue myös:

    Uusimmat