Mainos

Demokraateilla selvä kaula republikaaneihin Yhdysvalloissa

Yhdysvalloissa järjestetään edustajainhuoneen vaalit kuukauden päästä. ABC News -kanavan mukaan demokraateilla ei ole ollut yhtä suurta etumatkaa yhtä lähellä vaaleja 20 vuoteen.

Demokraateilla näyttää olevan Yhdysvalloissa selvästi enemmän kannatusta kuin vallassa olevilla republikaaneilla. Tuoreiden mielipidetiedustelujen mukaan demokraattien kannatus saattaa olla jopa korkeimmillaan 20 vuoteen. Yhdysvaltain edustajainhuoneen vaalit pidetään kuukauden päästä.

USA Today/Gallup -mielipidetiedustelun mukaan demokraattien etumatka republikaaneihin on peräti 23 prosenttiyksikköä. CNN:n gallup antoi eroksi taas 21 prosenttiyksikköä.

ABC News -kanavan ja Washington Post -lehden mielipidetiedustelussa selvitettiin puolestaan rekisteröityneiden ja todennäköisten äänestäjien mielipiteitä. Kyselyn mukaan demokraatteja kannatti 54 prosenttia vastanneista, kun taas republikaaneja 41 prosenttia. ABC:n mukaan demokraateilla ei ole ollut yhtä suurta etumatkaa yhtä lähellä vaaleja 20 vuoteen.

Republikaanien kannatusta ovat syöneet Irakin sota ja epäsuosioon joutunut presidentti George W. Bush sekä hiljattain paljastunut seksiskandaali kongressissa.

(MTV3-STT-Reuters)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja