Deittisovellus taistelee kovilla aseilla halveksuntaa vastaan: Tällainen kielenkäyttö johtaa jatkossa porttikieltoon

Nämä miestyypit jokainen sinkku tapaa ainakin kerran – moneenko olet törmännyt? 0:48
Nämä miestyypit jokainen sinkku tapaa ainakin kerran!

Bumble-deittisovellus antaa porttikiellon käyttäjälle, jos tämä syyllistyy toistuvasti body shamingiin, rasistiseen tai homo- ja transfobiseen kielenkäyttöön.

Yhdysvaltalainen Bumble-deittisovellus antaa jatkossa porttikiellon niille käyttäjille, jotka syyllistyvät body shamingiin eli toisen ihmiseen kiusaamiseen tämän ulkomuodon vuoksi, kertoo The Guardian. Kiellettyyn kategoriaan menee myös rasistinen, homo- ja transfobinen kielenkäyttö.

Sovellus aikoo hyödyntää algorimteja liputtaakseen toisten ulkonäköä halventavat sanat ja fraasit. Käyttökielto voidaan lätkäistä, jos tuomittavaksi määriteltyä kielenkäyttöä ilmenee keskusteluissa muiden kanssa tai jos profiilissa lukee jotain erilaisia kehotyyppejä vastaan kohdistuvaa diskriminointia.

Moderaattorit käyvät läpi kaikki liputetut tilit ja päättävät, ryhdytäänkö toimiin vai ei. Ensimmäisellä kerralla käyttäjä saa varoituksen ja luettavakseen sopivampaan kielenkäyttöön opastavaa materiaalia. Toisesta kerrasta seuraa lopullinen käyttökielto. Sovellus kertoo olevansa päivittämässä sisältömoderaattoreiden ohjeistuksia tähän liittyen.

Taustalla kysely

The Guardianin mukaan Bumble teetti kyselyn, jossa joka kolmas brittivastaaja kertoi joutuneensa body shaming- ilmiön kohteeksi netin deittisovelluksissa tai sosiaalisessa mediassa. Kyselyyn vastasi 1 003 henkilöä.

54 prosenttia kyselyyn vastanneista kertoi lisäksi kokevansa olonsa todennäköisesti kurjemmaksi vietettyään enemmän aikaa internetissä. Ulkomuodon moittiminen sai ihmiset tuntemaan olonsa epävarmemmaksi, vihaisemmaksi ja teki hallaa itsetunnolle.

Tavoitteena "kunnioittava ja tasa-arvoisempi tila"

Bumblen Ison-Britannian ja Irlannin markkinaosaston johtaja Naomi Walkland kertoo, että he halusivat luoda "ystävällisemmän, kunnioittavamman ja tasa-arvoisemman tilan nettiin". 

– Avain tähän on aina ollut se, että meillä on nollatoleranssi rasistiseen puheeseen ja vihapuheeseen ja muun vastaavaan, Walkland kertoo The Guardianille.

Lue myös:

    Uusimmat