Mainos

Deittimyytit, jotka tiede todisti vääräksi

Onko feministin parisuhde onneton, ja vaikuttaako ero enemmän naiseen kuin mieheen? Tuskin. Suurimmat deittailumyytit yllättävät todellisuudessa.

Cracked.com listasi parisuhdemyytit, jotka on todistettu vääriksi tieteen keinoin.

Myytti: Nörtit eivät saa

Mielikuva yksin kotona kököttävästä pelaajasta elää edelleen vahvana. Kukapa haluaisi deittailla epäsosiallista valomiekkaharrastajaa?

Itse asiassa monikin. Eräässä tutkimuksessa selvisi, että 55 prosenttia pelaajista on naimisissa, ja 48 prosentilla on lapsia. Moni on myös tavannut kumppanin tai jopa aviopuolison pelatessaan.

Entäs se epäsosiaalisuus? Tarua, sanovat tutkijat. 75 prosenttia pelaajista pelasi muiden ihmisten kanssa, ja yli 47 prosenttia piti pelaamista hyvänä tapana pitää hauskaa perheen kesken. Tutkijat selvittivät myös, että pelaajan talous tienaa yleensä enemmän kuin peruskansalaisen talous.

Myytti: Nettideittailua harrastavat oudot ja epätoivoiset

Internet: siellä pyörivät vain oudot tyypit, joilla on jotain salattavaa. Kaiken lisäksi he teeskentelevät nuorempaa tai hoikempaa kuin ovat. Vai?

Avaa jo tietokoneesi! Vuonna 2009 julkaistun tutkimuksen mukaan netti on hyvä paikka tavata uusi kumppani. Tutkimuksen mukaan yksi viidestä netissä kumppanin tavanneesta päätyy tämän kanssa myös naimisiin. 62 prosenttia tutkituista oli sitä mieltä, että netissä on helpompi tavata ihmisiä kuin muualla.

Bathin yliopiston tutkimuksen mukaan deittisivulla tavanneet menivät tavattuaan toisille treffeille 94 prosenttia todennäköisemmin kuin muulla tavalla tavanneet.

Myytti: Naiset suhtautuvat tunteella, miehet eivät

Eron koittaessa nainen nyyhkii tyynyynsä tuntikausia. Mies sen sijaan lähtee poikaporukan kanssa rinksalle ja iskee uuden neidon viihdyttämään itseään ja auttamaan eron yli pääsemisessä. Vai?

Tämäkin myytti on tutkimusten mukaan väärässä.

Vuonna 2010 julkaistun tutkimuksen mukaan ero vaikuttaa mieheen jopa enemmän kuin naiseen. Tutkimuksen mukaan mies saa enemmän positiivisia hyötyjä onnistuneesta romanttisesta suhteesta, sillä se on usein hänen ensisijainen hellyydenlähteensä.

Naisella on tavallisesti läheinen ja lämmin suhde miehen lisäksi myös perheeseensä. Vaikeudet parisuhteessa liittyvät myös henkiseen pahoinvointiin, koska ongelmat ihmissuhteessa uhkaavat miehen identiteettiä ja itsearvostuksen tunteita.

Myytti: Feminismi tappaa romantiikan

Perinteisiä arvoja kunnioittavan naisen kanssa miehen on varmasti helpompi elää, ja tällainen suhde on myös onnellisempi? Ei aivan niinkään.

Erään jenkkitutkimuksen mukaan feministeillä oli muita useammin terve heterosuhde. Miehet, jotka olivat suhteessa feministin kanssa, kokivat suhteen muita tutkittavia tasapainoisemmaksi ja nauttivat seksistä muita enemmän.

Myytti: Ennen avioliittoa olisi hyvä asua yhdessä

Myytin mukaan parin tulisi testata yhdessäolotaitojaan asumalla samassa asunnossa ennen avioitumista. Todellisuudessa yhteisasuminen ei lisää tulevan liiton onnellisuutta, vaan saattaa jopa vaarantaa sen.

Denverin yliopiston tutkimuksen mukaan yhdessä asuvat parit saattavat päätyä naimisiinmenoon vain siksi, että asuvat jo yhdessä. Tällöin tulevaisuudesta ja yhdessä asumisesta puhuminen jää väliin, ja avioero uhkaa.Suosituin syy muuttaa yhteen oli yhteisen ajan lisääntyminen. Toinen syy oli kätevyys, ja kolmossijalle päätyi suhteen testaaminen yhdessä asumisen keinoin.

Tutkijoiden mukaan yhteen kannattaisi muuttaa vasta avioliiton solmimisen, tai ainakin kihlauksen jälkeen.

MTV3/Helmi

Lähteet:
Cracked.com
Arstechnica.com
Nydailynews.com
Sciencedaily.com

Kuvat: Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.