Mainos

Darfurin rauhanneuvotteluja pohjustetaan boikotista huolimatta

Kaikkiaan kahdeksan kapinallisryhmää ei osallistunut pohjustuskokoukseen. Välittäjinä toimivat AU ja YK.

Darfurin rauhanneuvottelujen pohjustaminen jatkuu siitä huolimatta, että joukko nimekkäitä kapinallisjohtajia boikotoi uuden neuvottelukierroksen avajaisia Libyassa viikonvaihteessa.

Sudanin hallituksen ja kapinallisten edustajat hahmottelevat asialistaa tuleviin neuvotteluihin huomenna, kertoivat välittäjät kaksipäiväisen Sirten kokouksen jälkeen tänään.

Rauhanneuvottelujen avausistunnoista oli poissa muun muassa Sudanin vapautusarmeijan/liikkeen (SLA/M) ja Oikeudenmukaisuus ja Tasa-arvoisuus -liikkeen (JEM) johtomiehiä. Kaikkiaan kahdeksan kapinallisryhmää ei osallistunut kokoukseen. Läsnä oli kuuden ryhmittymän edustajia.

- Tässä vaiheessa emme voi puhua menestyksestä tai epäonnistumisesta. Tärkeintä on, että prosessi on alkanut, korosti Afrikan unionin (AU) tiedottaja Noureddine Mezni.

Rauhanvälityksessä on AU:n lisäksi mukana YK. YK:n erityisedustaja Jan Eliasson oli vastoinkäymisistä huolimatta toiveikas.

- Kaikenkattava prosessi jatkuu eikä sitä keskeytetä, hän vakuutti.

Sudanin läntisessä maakunnassa Darfurissa viidettä vuotta jatkuvissa väkivaltaisuuksissa on kuollut yli 200 000 ihmistä ja kaksi miljoonaa on joutunut jättämään kotinsa.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.