Viime F1-kauden kohutilanne nousi taas tapetille – Daniel Ricciardo antoi palaa: "Se oli p***ashow"

F1-kärkitiimeihin kuuluva Red Bull koki talvella ison muutoksen, kun australialaiskuljettaja Daniel Ricciardo jätti tallin. Ricciardo paljasti uuden kauden alla lisää syitä sille, miksi hän päätti vaihtaa maisemaa, kun hän siirtyi Renaultille. Ricciardo nosti esille viime kauden kohutilanteen, joka vaikutti hänen päätökseensä.

Viime keväänä ajettu Azerbaijanin Bakun GP oli draamaa täynnä. Oman osansa saivat maistaa niin Ricciardo kuin muun muassa Mercedeksen suomalaiskuljettaja Valtteri Bottas.

Mercedes-kuski Bottas koki kisan lopussa rajua epäonnea, kun hän ajoi etusuoralla olleeseen hiilikuitupalaseen. Tämä rikkoi suomalaiskuskin renkaan, minkä myötä hänen kisa meni pilalle.

Jo ennen tätä kilpailussa riitti kuohuntaa. Erityisesti valokeilassa oli Red Bull -kuskien Ricciardon ja Max Verstappenin törmäys, joka toi heille molemmille keskeytyksen.

Tilanteessa Ricciardo oli ohittamassa hollantilaiskuljettajaa Verstappenia, joka teki härskin liikkeen. Verstappen muutti ajolinjaansa kahteen eri otteeseen, minkä jälkeen hän jarrutti niin, että Ricciardo ajautui päin hänen autoaan.

Ricciardo nosti tapauksen jälleen esille, kiitos hänen suorasanaisen purkauksen, jonka hän täräytti australialaiselle sanomalehdelle The Sydney Morning Heraldille.

– Tuo tapaus näytteli osaa päätöksessäni. En tuntenut oloani enää samanlaiseksi tuon jälkeen. Heti kun törmäsin häneen, osa minusta sanoi, että ”te jätkät ansaitsitte tämän”. Se oli paskashow, Ricciardo tykitti lehdelle.

– Jos roolit olisivat olleet käänteiset ja minä olisin tehnyt noin, eli olisin muuttanut linjaani kahdesti ja hän olisi ajanut autoni perään – olisiko asioita hoidettu samalla tavalla? Se oli se kysymys, mikä palasi mieleeni yhä uudelleen ja uudelleen.

– Talli kohteli meitä ihan niin kuin tuo olisi ollut meidän molempien vika. Todellisuudessa uskon, että talli tiesi tuon olleen heidän ja Maxin moka. Monet asiat eivät menneet nappiin tuossa, Ricciardo kävi läpi.

Ricciardo ilmoitti lopulta F1-sarjan kesätauon yhteydessä jättävänsä Red Bullin. Nopeasti tämän jälkeen Renault tiedotti värvänneensä Ricciardon itselleen.

Ricciardo muodostaa ensi kaudella Renaultin kuljettajakaksikon yhdessä saksalaisen Nico Hülkenbergin kanssa.

Kaikki F1-viikonloput suorina lähetyksinä osoitteessa cmore.fi​​​​​​​

Lue myös:

    Uusimmat