Daniel Ricciardo tivasi Red Bullilta syitä Honda-päätökselle – "Ei voi pohjautua vain tunteisiin"

Renault'n moottoreita käyttänyt Red Bullin F1-talli vaihtaa ensi vuodeksi Hondan myllyihin. Red Bull -kuski Daniel Ricciardo on tivannut tallilta tiukasti, miksi ratkaisuun on päädytty.

Pääkuvan videolla Ricciardon mietteet Britannian GP:n jälkeen.

Ricciardon sopimus Red Bullin kanssa umpeutuu tähän kauteen, mutta hänen otaksutaan solmivan tallin kanssa jatkokontrahdin. Autosport uteli aussikuskilta suoraan, onko hän vakuuttunut Honda-diilistä.

– Luulen, etten tiedä vastaustani 100-prosenttisesti, ennen kuin ajan Hondan moottorilla, Ricciardo vastasi.

Ricciardon mukaan talli on selventänyt hänelle syitä keskusteltuaan asiasta useampaan otteeseen.

– On tärkeää ymmärtää, miksi he ovat tehneet tämän. Päätös ei voi pohjautua vain tunteisiin. Tyyliin: "Hommat ovat menneet paskasti Renault'lla, ihan sama, teemme tämän koska haluamme muutosta."


Red Bullin tallipäällikön Christian Hornerin mukaan Ricciardo ei tarvinnut juurikaan suurempia vakuutteluja Hondasta.

– Istuimme alas ja selvitimme perusteet tekemiemme muutosten takana.

– Totuus on, että on aika muutokselle. Olemme tehneet samaa juttua vuosi vuoden jälkeen. Olemme nähneet Hondalta todellista kehitystä, ja tuntuu, että meidän on aika ottaa toinen suunta.

Red Bullin junioritalli Toro Rosso vaihtoi Hondan moottoreihin täksi vuodeksi, mutta tulokset eivät ole olleet kovin rohkaisevia. Tallilla on 10 kisasta kasassa 19 pistettä, ja valmistajien sarjassa takana ovat ainoastaan Sauber sekä Williams.

Toro Rosso -kuski Pierre Gasly myös valitteli viime viikonloppuna Britannian GP:ssä, että Hondan moottori maksaa tallille lähes sekunnin suoranopeudessa.

Ricciardo tosin veisteli Britannian aika-ajon jälkeen samansuuntaista Renault'nkin moottoreista.

– Sanoisin, että menetämme aika saman ajan (Renault'n moottoreilla).

Lue myös:

    Uusimmat