Mainos

F1-onnettomuudesta musta pilvi seuraavaan kisaan: talli ei löytänyt syytä pelottavalle ulosajolle

Formula ykkösissä kilpaileva Toro Rosso -talli etsii edelleen syytä kuljettajansa Brendon Hartleyn ulosajoon Silverstonessa.

Hartley rysäytti lauantaiaamun harjoituksissa voimakkaasti päin rengasvallia, kun hänen autonsa vasemman eturenkaan ripustus hajosi yllättäen kappaleiksi. Hartley selvisi rytäkästä onneksi säikähdyksellä, mutta uusiseelantilainen joutui kuitenkin jättämään aika-ajon väliin.

Toro Rosson tekninen johtaja James Key kertoo Hartleyn auton vian tulleen tallille täydellisenä yllätyksenä. Syitä sen taustalla tutkitaan edelleen.

- Meillä ei ole koskaan aiemmin ollut mitään vastaavaa. Ajoimme yhdeksän kisaa ilman mitään ongelmia. Itävallassa auton raidetankoon tuli vaurioita, mutta useimmat rikkoivat siellä autojaan. Osuimme siellä yhteen kanttikiveen erityisen pahasti, Key kertoi motorsport.comille.

- Vasemman eturipustuksen kuormat olivat hyvin niiden arvojen sisällä, mihin se on suunniteltu. Osat oli huolettu ja tarkastettu, kaiken piti olla kunnossa. Siksi olikin outoa, että äkkiä meillä oli ongelma sellaisen osan kanssa, mikä näkemyksemme mukaan oli kunnossa. Nyt meidän täytyy varmistaa, oliko siinä jotain vaurioita, Key jatkoi.

1:04

Hartleyn autosta irroneet osat toimitettiin Toro Rosson tehtaalle perusteellista tarkistusta varten.

- Osat ovat karanteenissa ja ne käyvät läpi täydellisen tutkimuksen, jotta saamme vihjeitä siitä, mikä oli syy osan rikkoutumisen taustalla. Meillä on käytössämme erilaisia vaihtoehtoja, joilla voimme vastata kaikkiin tutkimuksen tuottamiin tuloksiin, Key vakuutti.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.