Dallasin suomalaisilta väkevä näytös NHL:ssä – Miro Heiskanen passaili, Roope Hintz iski tylyllä tavalla

Jääkiekon NHL:ssä Dallas Starsin suomalaispelaajat olivat vahvasti esillä, kun joukkue kaatoi San Jose Sharksin maalein 5–2.

San Jose meni ottelussa 1–0-johtoon avauserässä, mutta Dallas tuli pian tasoihin ja teki vielä toisen maalin pari minuuttia tämän jälkeen. Kummatkin Dallasin maalit syötti puolustaja Miro Heiskanen. Tehopakki Heiskasella on nyt koossa tältä kaudelta pisteet 5+24. Hurjia peliminuutteja illasta toiseen kellottava Heiskanen viihtyi tällä kertaa kaukalossa alle 24 minuuttia.

Päätöserässä Dallasin pelaajista Roope Hintz ja Esa Lindell osuivat vielä tolppien väliin, kun he tekivät Dallasin neljännen ja viidennen osuman. Hintzin maali syntyi alivoimalla, kun Joel Kiviranta kärsi kahden minuutin rangaistusta. Hintzille maali oli tämän kauden 19:s. Lindellin maali oli puolustajalle tällä kaudella neljäs.

Alla Hintzin alivoimamaali.

Olli Määttä auttoi Detroitia kaatamaan Ottawan

Detroit Red Wings voitti Ottawa Senatorsin 4–2. Detroit oli avauserässä kahden maalin tappiolla, mutta aloitti toisessa erässä takaa-ajon, kun Pius Suter onnistui 1–2-kavennuksessa.

Päätöserässä Detroit sai pelinsä kulkemaan ja tasoitti heti erän aluksi tilanteeksi 2–2 Lucas Raymondin maalilla. Raymondin maalin alusti suomalaispuolustaja Olli Määttä, jolle syöttöpiste oli kauden kymmenes. Elmer Söderblom ja Michael Rasmussen tekivät vielä Detroitille kaksi maalia.

Detroitin suomalaismaalivahti Ville Husso oli jo toisen peräkkäisen ottelun poissa kokoonpanosta sairastumisen vuoksi.

Nashville taipui jatkoajalla

Nashville Predators hävisi jatkoajalla Vegas Golden Knightsille. Predatorsin suomalaisista Mikael Granlund alusti Jeremy Lauzonin maalin. Joukkueen suomalaismaalivahdeista torjuntavastuussa oli tällä kertaa Kevin Lankinen, joka torjui 27 laukausta. Juuso Pärssinen jäi ottelussa pisteittä.

Columbus Blue Jacketsin maalilla Joonas Korpisalo torjui niin ikään 27 laukausta, kun joukkue kaatoi Chicago Blackhawksin 4–1. Columbuksen Patrik Laine oli yhä sivussa, koska on asetettu koronaprotokollaan.

Buffalo Sabresin maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen torjui 37 kertaa, kun Buffalo yllätti jatkoajalla vieraskaukalossa NHL:n alkukauden parhaimman joukkueen Boston Bruinsin maalein 4–3.