Mainos

Dalai Lama vierailulla Taiwanissa - Kiina paheksuu jyrkästi

Tiibetin hengellinen johtaja Dalai Lama on saapunut vierailulle Taiwaniin. Matka on herättänyt kohua jo etukäteen, sillä Kiina pitää Dalai Lamaa vaarallisena separatistina ja Taiwania kapinallisena maakuntanaan.

Dalai Lama on kuitenkin vakuuttanut, että hänen vierailunsa tarkoituksena on käydä taifuuni Morakotin runtelemilla alueilla. Taifuuni riehui Itä-Aasiassa ja etenkin Taiwanin eteläosissa aiemmin tässä kuussa surmaten ainakin 571 ihmistä.

- Olen munkki. Minua pyydettiin rukoilemaan rauhan puolesta, Dalai Lama sanoi laskeuduttuaan Taiwanin Taoyuan-lentokentällä. Hän painotti myös, ettei viisipäiväinen matka ole poliittinen vierailu.

Kyseessä on kolmas kerta, kun maanpaossa oleva Dalai Lama käy Taiwanissa. Hengellisen johtajan on kutsunut Taiwanin oppositiopuolue, joka ajaa saaren itsenäistymistä Kiinasta.

Peking on kiirehtinyt tuomitsemaan matkan sanoen, että sen vaikuttavan negatiivisesti Kiinan ja Taiwanin väleihin.

- Vastustamme tätä täysin, ja meidän kantamme on tiukka ja selkeä. Seuraamme tilannetta hyvin tarkasti, sanoi Kiinan Taiwan-suhteiden edustaja uutistoimisto Xinhualle.

Taiwania hallitseva puolue KMT on yrittänyt liennytellä tulenarkaa asiaa, ja esimerkiksi Dalai Laman huomiseksi aiottu lehdistötilaisuus on peruttu. Myöskään presidentti Ma Ying-jeou ei aio tavata tiibetiläismunkkia, vaikka onkin antanut vierailulle siunauksensa.

(MTV3 - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.