Mainos

Dagens Nyheter: Emun kannattajat johdossa

Dagens Nyheter -sanomalehden julkaisema kysely osoittaa vahvaa johtoa Emun kannattajille. Ulkoministerin murhan vaikutuksista äänestykseen on esitetty kuitenkin useita erilaisia arvioita.

Ruotsissa tuorein mielipidetiedustelu kertoo, että enemmistö kansalaisista vastustaa yhä rahaliitto Emuun liittymistä.

Aamun Dagens Nyheter -sanomalehdessä julkaistun kyselyn vastaajista jäsenyyttä vastusti 46 prosenttia ja kannatti 40 prosenttia

Kysely tehtiin samana päivänä kun ulkoministeri Anna Lindh menehtyi. Tapahtuman vaikutuksesta kansanäänestykseen on esitetty useita eri arvioita. Eilen julkaistu Skop-instituutin kysely kertoi puolestaan, että euron kannattajat olisivat kuroneet vastustajien etumatkan kiinni.

Sifo-tutkimuslaitoksen tekemä vastaava mielipidekysely antoi toisen tuloksen. Sen mukaan Kyllä- ja Ei-puolien kannatus on täsmälleen samalla tasolla kuin ennen ulkoministerin murhaa.

Emu-kansanäänestys järjestetään Ruotsissa huomenna. Ulkoministerin murhan takia ehdittiin jo väläyttää äänestyksen lykkäämistä. Toinen mielipidemittaus kertoo, että yhdeksän kymmestä ruotsalaisesta kannattaa äänestyksen järjestämistä murhasta huolimatta.

(MTV3-AFP)

(Seitsemän uutiset 12.09.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.