Mainos

Cultor myy Svenska Foderin

Cultor on myymässä tytäryhtiötään Svenska Foderia. Svenska Foder on Ruotsin toiseksi suurin teollisten rehujen valmistusta ja maatalouskauppaa harjoittava yhtiö.

Varatoimitusjohtaja Tom Weymarnin mukaan Cultor ei aio julkistaa ainakaan vielä tässä vaiheessa kauppasummaa. Hankkeesta on tehty aiesopimus ostajan, tanskalaisen maatalousyritys Korn- og Foderstof Kompagnietin KFK:n kanssa. KFK haluaa omistukseensa vähintään 80 prosenttia Svenska Foderista ja Cultor omistaa siitä 54,3 prosenttia. Loppu on pääosin pienosakkailla.

Svenska Foder on ollut Cultorin omistuksessa vuodesta 1988. Alussa yhtiöllä meni hyvin, mutta viimeiset neljä vuotta yhtiö on tehnyt melko vaatimatonta tulosta. Voittoa ennen veroja on kertynyt enimmillään 20 miljoonaa kruunua.

Weymarnin mukaan Svenska Foderin myynnin tulosvaikutus on vähäinen, joskin plussan puolella. Svenska Foderin palveluksessa on 275 henkilöä ja sen liikevaihto viime vuonna oli noin 800 miljoonaa markkaa.

Koska yhtiö on Cultorin tytäryhtiö, se sisältyy kokonaan Cultorin tuloslaskelmaan. Niinpä yhtiön myynti alentaa tuntuvasti Cultorin liikevaihtoa. Tällä ei ole suurta merkitystä, sillä vuodenvaihteessa Cultor osti Food Science -yhtiön, joka toi kertaheitolla viidenneksen lisän Cultorin liikevaihtoon.

Weymarnin mukaan Svenska Foderin myynti tuli ajankohtaiseksi juuri Food Science Groupin oston myötä. Cultorin tavoitteenahan on keskittyä teknologiaosaamista vaativiin korkean jalostusarvon omaaviin liiketoimintoihin ja hyvän kassavirran tuoviin yhtiöihin.
-Svenska Foder ei ollut kumpaankaan, Weymarn perustelee myyntiä.

Ostaja KFK on yksi suurimpia maatalousalan yrityksiä Skandinaviassa. Viime vuonna yhtiön myynti oli noin 5,8 miljardia markkaa. Se liiketoiminta koostuu eläinrehutuotannosta ja maatalouskaupasta.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.